Groene Wissel 574: Ruurlo

Pannenkoekroute De Heikamp

Groene Wissel Ruurlo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Ruurlo

 • Startadres:

  station Ruurlo
  Stationsstraat
  7261 AD Ruurlo

 • Coördinaten:

  52°4’55” N   6°27’1” E

Na het prachtige Kasteel Ruurlo wandelt u langs een kasteelgracht, over een spannend pad langs de Baakse Beek, een enkel rustig boerenasfaltwegje en over sfeervolle boswegen door Boswachterij Ruurlo naar Pannenkoekboerderij De Heikamp met daarnaast Klimbos Achterhoek. Daarna kuiert u over het kabouterpad naar Het Doolhof, altijd spannend en avontuurlijk daar even in rond te dolen. Over brede boswegen, een slingerend struinpad door dicht bos en een enkele veldweg wandelt u door afwisselend landschap weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 29-07-2017

De werkzaamheden bij Kasteel Ruurlo zijn klaar, de routebeschrijving is bijgewerkt.

Reactie op Steef van Keulen

Bart van der Schagt, 20-12-2016

Steef, bedankt voor je reactie. Dat bij dat kasteel ga ik in de gaten houden. Door de vele afgevallen herfstbladeren zijn sommige paden in deze tijd van het jaar als zodanig moeilijk of zelfs helemaal niet herkenbaar. Dat geldt voor alle wandelroutes door bosrijke gebieden. Het volgen van een gps-track is dan ideaal!

Ook in de winter mooi

Steef van Keulen, 20-12-2016

De reactie van René van Doorn kan ik onderschrijven, maar met een paar aanvullingen. - De finishing touch bij het kasteel is in volle gang. Dat betekent dat waar gesproken wordt in de routebeschrijving onder 1 van 'bi j lantaarnpaal 2860 LA over het gras' dat je daar nu LA moet over een kaal stuk grond naar de bank. Er wordt gewerkt aan een vernieuwing van plantsoen, gras en paden. Vermoedelijk in het voorjaar zal dit allemaal klaar zijn, dat zal de museumdependance van MORE ook geopend zijn. -Verder is de omschrijving onder 2 'na de linkerbocht bij paaltje 16 wordt...' verwarrend in dit jaargetijde met alle paden bedekt met gevallen blad. Bij paaltje 16 is dan duidelijk sprake van een T-splitsing, waarop je LA moet. Het oogt namelijk niet als een bocht naar links, doordat het pad rechtdoor niet anders oogt dan de buiten de winter drukbelopen linksafgaande kabouterroute, die dan als doorgaande route met linkerbocht zal worden ervaren. De aanduiding LA bij paaltje 16 is wel seizoenbestendig lijkt me.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenboerderij De Heikamp

Hengeloseweg 2

7261 LV Ruurlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info