Groene Wissel 183: Schiedam

Stad van havens, molens en jenever

Groene Wissel Schiedam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Schiedam

 • Startadres:

  station Schiedam Centrum
  Spoorstraat
  Schiedam

 • Coördinaten:

  51°55’15” N   4°24’32” E

Schiedam is een historische stad aan het water en kent de grootste molens ter wereld. In de hoogtijdagen van de jeneverindustrie (19e eeuw) bevonden zich in en om de stad zo'n twintig molens; ze maalden de granen voor de branders die de moutwijn stookten en voor de bakkers in de stad. Van al deze molens zijn er nu nog maar zes over. Deze leuke, afwisselende (ook groene) stadswandeling brengt u door het gezellige centrum, langs de sfeervolle oude havens, door het prachtige (ruim 1 km lange) Volkspark, langs vijf van die zes grote molens (waarvan De Nieuwe Palmboom een museummolen is) en de stokerijen. In het centrum komt u langs het Stedelijk Museum Schiedam en het Jenevermuseum Schiedam, beide een bezoek waard!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Schiedam stadswandeling

Frank Oomens, 28-04-2019

Vandaag de stadswandeling gedaan in Schiedam. Vreselijk leuke wandeling met cultuur, groen en de stad. Aanrader is ook een Shell boterhammetje halverwege. Prachtige molens, prachtige panden en jenever. De parken zijn ook echt de moeite waard. Een heerlijke wandeling van net onder de tien kilometer. Wij zijn heel enthousiast.

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 22-01-2019

Dick, bedankt voor het melden. Pas ik aan.

Fraaie wandeling

Dick Duineveld, 21-01-2019

Vandaag, op een mooie winterdag, deze fraaie wandeling gelopen. Afwisselend en met een duidelijke routebeschrijving. Eén kleine wijziging bij 2: '(langs café De Unie)', dat café heet nu: Grand Café Babbels.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info