Groene Wissel 386: Schijndel

Langs Waterlopen en Bosbeekjes

Groene Wissel Schijndel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Schijndel

 • Startadres:

  bushalte Kluisstraat, Schijndel
  Kluisstraat
  Schijndel

 • Coördinaten:

  51°37’15” N   5°26’4” E

Bent u een liefhebber van ongebaande paden en wegen en ziet u niet op tegen af en toe wat struinwerk, dan is dit een uitgelezen wandeling voor u! Na de bebouwing wandelt u kilometerslang over talrijke graspaden langs waterlopen naar de broek(=natte)bossen van het Wijboschbroek. Daar struint u langs diverse beekjes door stukjes moerasbos waarin u absolute stilte en een intense natuurbeleving zult ervaren. Na dit 'avontuur' wandelt u over de graspaden langs de Steegsche (water)Loop naar het Smaldonk: een kleinschalig agrarisch/natuurlandschap. Daarin kuiert u over boerenlandpaadjes naar de rand van Schijndel waarin u langs een singel, een dierentuintje en door een rustige wijk naar de bus loopt. Na een langdurige regenperiode kan het in de broekbossen behoorlijk nat zijn!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

(Soms te) avontuurlijk

Jens Albers, 20-09-2019

Twee weken geleden gelopen, steeds vergeten om te reageren. Ik heb over het algemeen genoten van deze wandeling, zeer avontuurlijk door de graslanden! Alleen in het bos tussen 2 en 3 werd het wel erg bont gemaakt. Zeker langs het beekje was er geen (herkenbaar) pad te vinden, het was helemaal overwoekerd. Zelfs waar volgens Google Maps een weg loopt, is het niet begaanbaar. Vervolgens gingen we terug naar de brede bosweg en gingen we tot het kanaal lopen. Vlak voordat je bij het kanaal bent, heb je een beekje met een opgehoogd graspad links daarlangs. Dat zijn we blijven volgen tot de weg naar rechts richting punt 3. Daar pakten we de route weer op. Prachtige route verder, maar misschien aan verandering toe.

Erg nat en glad

Conny Strik, 31-03-2017

De route was afwisselend, maar eigenlijk te nat en te glad op sommige stukken. Maar we zijn niet gevallen en niet verzopen! Route met gps gelopen, dus weet niet of de beschrijving klopt.

Lekker ploegen

Sabine van der Linden, 04-08-2014

7 maart deze wandeling gedaan. Het was hartstikke leuk, wel ongelofelijk nat overal. En spekglad. We hadden de hond bij, die de tijd van zijn leven had. Met 2 benen minder hadden wij het aanzienlijk moeilijker, maar het voegde wel wat toe vond ik persoonlijk. Erg veel gelachen, en dat is ook wat waard. De route was uitstekend te volgen, geen enkel probleem gehad.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info