Groene Wissel 152: Schiphol

Je ziet ze vliegen

Groene Wissel Schiphol
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Schiphol

 • Startadres:

  station Schiphol
  Aankomst Passage 18
  1118 AX Schiphol (Luchthaven)

 • Coördinaten:

  52°18’31” N   4°45’38” E

Je moet toch wel een beetje gek zijn hier te willen wandelen! De hele dag vliegen ze je om de oren, je loopt voor de helft in de drukte en ook nog over lange saaie rechte wegen. Nee, niet doen dus! Of toch maar wel, toch maar eens op je gemakkie vanaf de benenwagen dit bedrijvige stukje Nederland aanschouwen? Ja, dan kan het een uitdaging of leuk trainingsrondje zijn. Tijdens deze wandeling zie en hoor je ruim 100 vliegtuigen landen, dus zo saai is het nu ook weer niet. Oh ja, je hoeft niet bang te zijn dat je over blubberige landwegen wandelt: op een schelpenpad en graspaadje van samen 300 meter na wandel je over verharde wegen. Denk eraan dat deze route eindigt op station Hoofddorp, dat is één halte vanaf het startstation. Onderweg is er na Schiphol-Zuid iets van de route af horeca: een heus McDonalds restaurant, heel toepasselijk bij deze bizarre wandelroute!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

GW152

Ria & Rien, 22-01-2020

Ja, een wel heel bijzondere wandeling met een totaal ander character. Je ziet Schiphol en zijn omgeving eens op een andere wijze dan Schiphol als vertrek of aankomst moment van een vlucht. Deze wandeling confronteert je met al ons welvaartslawaai van auto's en vliegtuigen. Een wandeling die de moeite meer dan waard is. Ria & Rien

Schiphol

Hans Nederpel, 19-12-2019

Een wandeling in de categorie anti-Groene Wissels zoals Pernis en Rozenburg in het Rotterdams havengebied die ik persoonlijk meer aanbeveel. Aardig zijn de bedrijvigheid en de startende en landende vliegtuigen bij Schiphol. Verder heeft de Haarlemmermeer de wandelaar weinig meer te bieden dan autowegen, parkeerplaatsen en distributieloodsen in een steeds meer verdozend landschap. Lopend langs lange asfaltwegen en fietspaden ziet men dan nog kassen en in dit jaargetijde modderige akkers. Langs een aardig stukje Geniedijk bereikt men het ongezellige stationsgebied van Hoofddorp. Wanneer je hier overgaat op de OV-stapper Geniedijk volg je deze dijk dwars door Hoofddorp om dan de ringvaart te bereiken met mogelijk bezoek aan schitterend industrieel erfgoed, het Cruquiusgemaal. Vervolgens loop je langs het Spaarne Haarlem binnen om via de historische binnenstad het station te bereiken. Zodoende met deze combinatie een lange maar wel geslaagde wandeldag.

Grappig

Edwin Faasen, 25-08-2019

Deze route gisteren gelopen. Was een beetje te warm. Weinig beschutting. Wel een keer grappig om deze te lopen. Veel vliegtuigen gezien. Om de 5 minuten kwam er weer een over.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

McDonald's

Vuursteen 5

2132 LZ Hoofddorp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info