Groene Wissel 152: Schiphol

Je ziet ze vliegen

Groene Wissel Schiphol
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Schiphol

 • Startadres:

  station Schiphol
  Aankomst Passage 18
  1118 AX Schiphol (Luchthaven)

 • Coördinaten:

  52°18’31” N   4°45’38” E

Je moet toch wel een beetje gek zijn hier te willen wandelen! De hele dag vliegen ze je om de oren, je loopt voor de helft in de drukte en ook nog over lange saaie rechte wegen. Nee, niet doen dus! Of toch maar wel, toch maar eens op je gemakkie vanaf de benenwagen dit bedrijvige stukje Nederland aanschouwen? Ja, dan kan het een uitdaging of leuk trainingsrondje zijn... Tijdens deze wandeling zie en hoor je ruim 100 vliegtuigen landen, dus zo saai is het nu ook weer niet. Oh ja, je hoeft niet bang te zijn dat je over blubberige landwegen wandelt: op een schelpenpad en graspaadje van samen 300m na wandel je over verharde wegen. Wel zo prettig ;-) Denk eraan dat deze route eindigt op station Hoofddorp, dat is één halte vanaf het startstation. Onderweg is er na Schiphol-Zuid iets van de route af horeca: een heus McDonalds restaurant, heel toepasselijk bij deze bizarre wandelroute!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Grappig

Edwin Faasen, 25-08-2019

Deze route gisteren gelopen. Was een beetje te warm. Weinig beschutting. Wel een keer grappig om deze te lopen. Veel vliegtuigen gezien. Om de 5 minuten kwam er weer een over.

Kaagbaan

Yolanda, 01-07-2018

de Kaagbaan is enige dagen buiten gebruik geweest, vandaar! Vandaag weer open. Wij wonen er vlakbij dus we hebben een paar dagen rust gehad. Deze wandeling hebben we echter nog nooit gedaan. Kijkend naar de reactie van Erna gaan we hem toch maar eens doen...

Tja

Buur, 29-06-2018

De Kaagbaan is 06 - 24 georienteerd, oftewel 60 graden gedraaid tov het noorden, dus loopt ongeveer van zuidwest naar noordoost (bron wiki: https://tinyurl.com/yaky6gn7 ), en omdat vliegtuigen in de regel tegen de wind in opstijgen en landen zal deze baan dus voornamelijk bij die windrichtingen worden gebruikt. Vandaag hadden wij een noordwestenwind, dus de vliegtuigen maakten gebruik van de Aalsmeer- en de Zwanenburgbaan. Had ik me van tevoren hier maar over ingelezen, haha! Tip: combineren met NS-wandeling Haarlem-Hoofddorp. In totaal 33km. Wij hebben zo van Haarlem naar Schiphol gelopen, de route andersom dus. Het stuk bij Haarlem was het mooist, maar daar komt deze Groene Wissel dan niet voorbij. Deze wandeling vond ik niet echt ergens op slaan maar goed, 't is weer 's wat anders...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

McDonald's

Vuursteen 5

2132 LZ Hoofddorp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info