Groene Wissel 346: Schoonloo

Boswachterij Schoonloo

Groene Wissel Schoonloo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Schoonloo

 • Startadres:

  bushalte Rotonde, Schoonloo
  Hoofdstraat / N376
  Schoonloo

 • Coördinaten:

  52°54’17” N   6°41’57” E

U gaat eerst even aan de koffie bij CR Hegeman, pleisterplaats voor menig Pieterpadwandelaar. Daarna gaat u ook een klein stukje van dat pad lopen, gevolgd door een heerlijke boswandeling door de boswachterij. In de afwisselende bossen kuiert u niet alleen over prachtige boswegen en -paden maar ook over een enkel struinpad. Vanwege het ontbreken van al dan niet gemarkeerde wandelroutes zult u (op een klein stukje in de buurt van de N376 na) de stilte in deze bossen als weldadig ervaren. Op de terugweg wandelt u geruime tijd langs en dwars door een uitgestrekt nat heide/vennengebied waar Gallowayrunderen grazen, de reden waarom u uw hond liever niet meeneemt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Niets gevonden, Machteld!

Bart van der Schagt, 16-06-2018

Vandaag de route nagelopen en tussen de door Machteld opgegeven trackpoints helemaal niets gevonden: geen paden afgesloten met al dan niet omgewaaide bomen en ook onderweg geen omgewaaide bomen gezien. Heb ook goed gekeken naar sleep-, tractor-, zaag-, en ruimsporen, ook daar niets van gezien. De hele route maar eens nagelopen: het enige wat ik tegenkwam waren wat erg verruigde struinpaadjes met een takkenbos waar je makkelijk omheen kan lopen. Verder nog een bosweg met twee omgewaaide bomen die niet 'geruimd' worden. SBB heeft daar heel duidelijke omlooppaadjes omheen aangelegd. Niets aan het handje dus. Heeft Machteld hier wel een Groene Wissel-wandeling gelopen? Niet in de war met een Trage Tocht?

2e reactie op Machteld van de Wetering

Bart van der Schagt, 15-06-2018

Fijn dat te weten. Ik ga de route aanpassen!

Reactie

Machteld van de Wetering, 15-06-2018

Hoi Bart, Ik heb het idee dat bepaalde paden echt zijn afgesloten en het niet alleen omgewaaide bomen zijn. Groet, Machteld

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Hegeman

Hoofdstraat 16

9443 PA Schoonloo

Herberg de Loohoeve

Hoofdstraat 20

9443 PA Schoonloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info