Groene Wissel 612: Schoonrewoerd

Vijfheerenlanden, route 3

Groene Wissel Schoonrewoerd
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Schoonrewoerd

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Schoonrewoerd
  Dorpsstraat
  Schoonrewoerd

 • Coördinaten:

  51°55’19” N   5°7’5” E

De Vijfheerenlanden ligt in het zuidwesten van Utrecht. In de middeleeuwen maakten vijf heren hier de dienst uit. Het landschap uit die tijd is nog goed herkenbaar: binnen hoge dijken ligt een mozaïek van uiterwaarden, boomgaarden, griendpercelen en eindeloze weilanden. Met deze serie routes door deze streek gaat u daar allemaal mee kennismaken. Deze route (voor ruim de helft over verharde paden en wegen) wordt gekenmerkt door weidse polderlandschappen, zeker vanaf de hoge Diefdijk zult u genieten van het spectaculaire uitzicht. Even daarvoor kuiert u langs een hoogstamboomgaard en het Schoonrewoerdse Wiel. Na de rand van Leerdam en een klein bosje wandelt u over doorgaans rustige asfaltwegjes, fietspaden en talrijke graskaden naar Natuurcentrum De Schaapskooi in Overboeicop. De kers op de taart zijn daar de avontuurlijke struinpaadjes door een griendbos, graslandranden en een stuk dwars over de weilanden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi slotstuk

Alexander Mol, 04-02-2018

Het laatste stuk met de Zijdekade en het natte bos bij de Schaapskooi is werkelijk prachtig. Daarvoor veel asfalt met vaak wel een mooi uitzicht op de uitgestrekte weilanden. Een opmerking bij punt 1: het knooppuntpaaltje 58 (naar 57) op de driesprong heb ik nergens kunnen vinden.

Fijne wandeling

Mark van der Kroft, 07-08-2017

De meeste tijd is dit een zeer bevallige wandeling. Een paar stukjes met iets te hard razende auto's uitgezonderd. De diefdijk hoort daar helaas ook bij, al is het uitzicht hier werkelijk fantastisch. Hoogtepunt is het natuurgebied bij de schaapskooi. Bloemenpracht, geniepig mooie paadjes en de grootste variëteit aan roofvogels die ik ooit heb gezien. Neem je kijker mee als je hem bezit!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Zwaan

4145 KA

Dorpsstraat 5 Schoonrewoerd

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info