Groene Wissel 276: Serooskerke (Schouwen)

Waterwereld

Groene Wissel Serooskerke (Schouwen)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Serooskerke

 • Startadres:

  bushalte Schelphoek, Serooskerke
  Serooskerkseweg/N59
  Serooskerke (Schouwen)

 • Coördinaten:

  51°41’58” N   3°48’43” E

U reist met de bus (of auto) naar halte 'Schelphoek'. Raadpleeg OVR-reisinfo!

Op het bebouwde kommetje van het authentieke, 300 inwoners tellende Zeeuwse dorpje Serooskerke na wandelt u uitsluitend over paden langs wateren. Dat zijn slootjes, kleine en grote plassen, kreken, moerasplassen, de Oosterschelde, natte slikplaten, een baai, inlagen en onder water gezette polders. Het eerste deel gaat over slingerende graspaden door natuurreservaat Schelphoek, een krekengebied ontstaan uit een dijkdoorbraak tijdens de watersnoodramp van 1953. Het tweede deel gaat over dijken en twee wegen rakelings langs de deels onder water gezette Prunjepolder waar in het voor- en najaar duizenden tureluurs, grutto's, ganzen en plevieren fourageren en rusten. Tureluurs, kluten, grote sterns, visdiefjes en kokmeeuwen brengen hier hun jongen voort en kemphanen, lepelaars en kleine zilverreigers zijn ook in grote aantallen aanwezig. Het geheel is een walhalla voor de vogelliefhebber, vergeet dus niet uw verrekijker mee te nemen!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Serooskerke Waterwereld

Ad Kooij, 18-07-2013

Gisteren, 17/7, deze wandeling gemaakt, een goed beeld hoe men in Zeeland met de natuur bezig is en ja in zo'n gebied ontkom je dan niet aan asfalt. Voor automobilisten is er een prima parkeerplaats rechts van Cafe Schelphoek.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info