Groene Wissel 280: Sint Annaland

Tholens Dijken

Groene Wissel Sint Annaland
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Sint Annaland

 • Startadres:

  bushalte Dorpsweg, Sint Annaland
  Dorpsweg
  Sint Annaland

 • Coördinaten:

  51°35’53” N   4°5’42” E

Na het gezellige centrum (met jachthaventje) van het verstilde Sint Annaland wandelt u de eerste helft van deze tocht bijna onafgebroken over de meest stille grasdijken die er aan deze kant van het Zeeuwse eiland Tholen zijn te vinden. De eerste kilometers daarvan wandelt over een hoge zeedijk langs een prachtig kreken- en gorzengebied waarover u een schitterend uitzicht heeft. De tweede helft gaat ook het meest over dijken, deze zijn echter gestoffeerd met asfalt waarover nauwelijks verkeer komt. Uw hond meenemen is (vanwege de schapenbegrazing) hier zeer uit den boze, dus niet doen!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prikkeldraadhekjes nu met overstapjes

Bart van der Schagt, 27-01-2016

De meeste hekjes die je over moet zijn nu voorzien van overstapjes.

Tholens prachtige dijken

JD, 27-06-2012

Altijd weer leuk om in Zeeland te lopen. Gisteren ook. Het was ook nog eens heerlijk wandelweer. We liepen over beschutte grasdijkjes, met hoog gras dat soms tot aan je bovenbeen kwam. Schapen en kippen leken wel de enige levende wezens die we tegen kwamen. De routebeschrijving was een tikkeltje ondeugend 'ga buiten het zicht van de boer over het prikkeldraad' en bij een bramenstruik van 2 meter hoog werd droog opgemerkt 'daar komt u niet doorheen'. Dat zijn toch de betere routebeschrijvingen.

Mooie wandeling over grasdijken

Rob Wolfs, 27-03-2012

Zaterdag 24 maart deze route gelopen. Het is een mooie wandeling die voor een belangrijk deel over onverharde grasdijken gaat. Wel echt een route voor de onverschrokken wandelaar die er niet tegen opziet om een paar keer over een prikkeldraadhek heen te klimmen. Er zijn geen overstapjes, dus het is wel even manoeuvreren. Maar daar krijg je ook wat voor terug. Prachtige kronkeldijkjes omzoomd door bomen met mooie uitzichten over het Zeeuwse polderland. De laatste geasfalteerde stukken van de route zijn het minste deel van de route.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info