Groene Wissel 127: Sittard

Geleenbeek en Wanenberg

Groene Wissel Sittard
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Sittard

 • Startadres:

  station Sittard
  Stationsplein 2
  6131 AS Sittard

 • Coördinaten:

  51°0’9” N   5°51’34” E

Sittard heeft een oergezellige oude binnenstad met een horecarijk Marktplein waar het goed toeven is; u komt er op de heen- en terugweg langs. Al vrij vlot na het centrum wandelt u door een beekpark naar de Geleenbeek. Na een paar kilometer daarlangs maakt u over rustige asfaltwegjes en veel land/hollewegen een zeer afwisselende wandeling door het Limburgse heuvellandschap. U komt door de dorpjes Puth en Windraak (met gezellig kroegje). Na de Wanenberg, met haar prachtige slingerpaadjes, wandelt u langs een groot oud kloostercomplex, over supermooie holle wegen en over een devotierijke wandelweg naar het centrum en het station. Ondanks een paar pittige klimmetjes is deze wandeling niet echt zwaar.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijk gewandeld

Henk Roelofs, 10-04-2020

Ondanks de Covid-19/Corona tijd prima kunnen wandelen. Veel ruimte om elkaar de ruimte te geven. Veel langs water en beekjes gewandeld. Paar flinke klimmetjes, maar met bovenop even uithuigen prima te doen. Voldoende bankjes om even lekker te zitten. Voor de automobilisten onder ons die gratis willen parkeren. Je kunt de wandeling ook bij punt 2 beginnen (auto parkeren in de straat 'abshoven' te MunsterGeleen). Routebeschrijving prima te volgen.

Reactie op Harrie Loomans

Bart van der Schagt, 01-01-2019

In de routebeschrijving staat nog meer tekst. Die 1e kruising is al na 400 m, na 600 m ben je die al vergeten. Dus is na 1 km enz. is voor de meeste wandelaars toch duidelijker, denk ik...

Beschrijving route

Harrie Loomans, 01-01-2019

na punt 2, op kruising met kruisbeeld met wilg LA dan op kruising met asfaltweg RA ( moet zijn tweede kruising met asfaltweg RA ) Verder prachtige route. m.v.g. Harrie en Nellie

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Abshoven

Abshoven 35

6151GC Munstergeleen

Gasterij Kasteel Terborgh

Heisterbrug 119

6365 CC Schinnen

Windraak31

Windraak 31

6153 AC Sittard

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info