Groene Wissel 618: Sliedrecht Baanhoek

Alblasserwaard, route 3

Groene Wissel Sliedrecht Baanhoek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Sliedrecht

 • Startadres:

  station Sliedrecht Baanhoek
  Sonate
  3361 Sliedrecht

 • Coördinaten:

  51°49’45” N   4°44’34” E

De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten. Dit is een lijnwandeling naar station Hardinxveld-Giessendam. Na bebouwing en Betuwelijn kuiert u over onverharde paden een flink stuk door het fraaie Alblasserbos. Daarna wordt een vrij lange, doorgaans zeer rustige weg afgewisseld met flinke stukken graskaden langs die weg. Na weer een graskade en een drukke weg van 700 meter gaat u echt aan het 'grashoppen'. Kilometerslang kuiert u over kades, graslandranden en over de Giessendamse Tiendweg weer naar het station. Alleen aan het einde is er bij station Hardinxveld-Giessendam horeca. Route is voor ruim de helft onverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Veel gras

Gerard, 18-07-2020

Wel aardige wandeling met mooie delen zoals het Alblasserbos aan het begin en de Tiendweg aan het eind. Ik zal hem echter niet snel nog een keer lopen want er zijn zoveel Groene Wissels die mooier zijn. Dat ligt niet aan de route, maar er wordt behalve in het Alblasserbos blijkbaar nooit gewandeld. Het pad was op veel graskaden verdwenen of onherkenbaar en lastig te lopen (in het bijzonder bij begin van onderdeel 3). GPS-track was nuttig om er bij te hebben. Overstapjes waren ook een paar keer kapot.

Reactie op Theo Dekker

Bart van der Schagt, 05-04-2017

Dat via Wijngaarden heb ik overwogen, maar dan mis je wel de graskaden langs de Elzenweg...

Prachtige route

Theo Dekker, 05-04-2017

Wo. 5-4-2017 deze nieuwe wandeling gelopen, de route is uitstekend beschreven. Vanuit het Alblasserbos is het leuker om via Wijngaarden naar Bleskensgraaf te lopen ipv langs de Nescio boerderij. Horeca bij streeknatuurcentrum, zie www.nvwa.eu/index.php?id=contact voor de openingstijden en bij cafewestmolenaarsgraaf.wordpress.com/over-cafe-west/, 200 meter voorbij de boogbrug.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Koperen Snor

Stationsstraat 2

3371 AX Hardinxveld Giessendam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info