Groene Wissel 337: Sloten (Fr.)

Ministadje en Maximeer

Groene Wissel Sloten (Fr.)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Sloten (Fr)

 • Startadres:

  bushalte Sloten, Sloten (Fr.)
  Rûnwei
  Sloten (Fr.)

 • Coördinaten:

  52°53’44” N   5°38’51” E

Klein maar fijn. Dat is niet alleen deze wandelroute maar ook het schitterende, authentieke, kleinste Friese (Elfsteden)stadje Sloten; het heeft de oorspronkelijke structuur en omwalling bijna volledig behouden. Na de leuke rondwandeling door dit stadje gaat u volop genieten van het weidse, in het begin licht glooiende Friese landschap. Na het dorpje Wijckel maakt u eerst een fijne boswandeling door het sfeervolle Van Coehoornbos. Daarna kuiert u over graspaden naar en dan over een laag grasdijkje een flink stuk langs het Slotermeer (een van de grotere Friese meren) waarmee u onderweg enkele boerenhekken overklimt. Het laatste stukje gaat over graslandranden langs boerensloten. Voordat u weer in de bus stapt wandelt nog even door het stadje en kunt u op een van de vele terrasjes nagenieten van deze wandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aanvulling Fam. S Fotoverslag

Kees en Elly Schout, 25-10-2018

Een fotoverslag van deze Groene Wissel Sloten (Fr.) vindt u op https://photocws.jalbum.net/ en kiest u Sloten

Een leuke tocht met mooie vergezichten langs het Slotermeer

Fam. S, 28-09-2018

Op woensdag 19 sept 2018 zijn we in Sloten geweest om daar een van de 11 (steden) fonteinen te bekijken die in het kader van de Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018 in 11 steden geplaatst zijn. Alleen die in Dokkum ontbreekt nog. Tevens hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om Groene Wissel 337 "Ministadje en Maximeer" te lopen. Het was mooi weer tenslotte die dag. Het was een doordeweekse dag, dus lekker rustig ook nog. Op het pleintje tussen Haverkamp en Koestraat staat bovengenoemde fontein. Dus je hebt voor deze Groene Wissel er een bezienswaardigheid bij, waar de wandelaar "niet omheen" kan. Nadat we Sloten achter ons gelaten hadden kwamen we via het fietspad langs de vaart op de Gaestfjûrwei uit. De theetuin is een goede keuze om even een bakje te doen. Daarna de route lekker uitgelopen, gras op de weilanden langs het Slotermeer was gemaaid. Maar waar we wel op moesten letten zijn de (soms verborgen) scheuren in het grasdijkje. Scheuren die zijn ontstaan tijdens de langdurige droogte deze zomer. Een leuke tocht deze Groene Wissel met mooie vergezichten langs het Slotermeer.

Tot in de perfectie zorgvuldig beschreven

Jan, 05-03-2017

Gisteren heb ik met veel genoegen de Groene Wissel-wandeling in en om Sloten (Fr.) gelopen. Deze route is werkelijk tot in de perfectie zorgvuldig beschreven. Geen enkel punt van aarzeling of onduidelijkheid. Dat komt zelden voor; het is buitengewoon knap. Mijn complimenten aan de redacteur(en) dus!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info