Groene Wissel 213: Sneek 1

Griene Dyk en Snitser Mar

Groene Wissel Sneek 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Sneek

 • Startadres:

  station Sneek
  Dr. Boumaweg 16
  8601 GM Sneek

 • Coördinaten:

  53°1’56” N   5°39’6” E

Na het prachtige oude centrum van Sneek wandelt u over de kilometers lange en autovrije Groene Dijk rakelings langs het enorme Sneekermeer met daarlangs diverse grote natuurontwikkelingsgebieden waar u een prachtig uitzicht over heeft. Onderweg wandelt u ruim een kilometer door een polder strak langs dat meer. Daarna volgen een paar lange, rechte (maar gelukkig wel rustige) wegen. Over rustige fietspaden en door de sfeervolle Friese dorpjes Gauw en Goënga wandelt u (in Sneek langs een prachtig stadsbos) naar het station Sneek-Noord. Op het polderrondje na gaat deze wandeling over verharde paden en wegen. Let op, deze wandelroute eindigt op het station Sneek-Noord.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Rients

Stefan Horn, 13-07-2020

Volgens de routecontroleur: Na die bochten volgt een recht stukje weg met halverwege een halfverharde zijweg naar rechts met een bordje dat je hier niet tijdens het vogelbroedseizoen mag lopen. Dit is de enige halfverharde zijweg op dat rechte stukje, dus zelfs als het bordje verdwenen is, kan je niet verkeerd lopen. En als je het toch niet vind, even verderop ben je bij het gemaal weer op de route, je hebt dan het beschreven alternatief tijdens het vogelbroedseizoen gelopen.

Reactie op route

Rients Turkstra, 11-07-2020

Halverwege dat rechte stuk RA; halverharde weg door bosstrookje, daarna de polder in. Lees eerst even het bordje; bent u hier tussen 1 maart en 1 juli, dan is het misschien beter over de dijk verder te gaan. dit is de tekst in de beschrijving, we hadden graag een aanwijzing gehad zodat we wisten waar we af moesten slaan, we zagen geen bordje.

Geen verboden toegang

Bart van der Schagt, 08-05-2017

Dat verboden toegang is alleen tijdens het vogelbroedseizoen van 01 maart tot 01 juli. Ik geef in de routebeschrijving daar een alternatief aan...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info