Groene Wissel 279: Stadskanaal

Vledderbos en Broeklanden

Groene Wissel Stadskanaal
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Stadskanaal

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Stadskanaal
  Navolaan
  Stadskanaal

 • Coördinaten:

  52°59’14” N   6°57’24” E

Door de vele nieuwbouw is er in Stadskanaal niet veel meer over van de authentieke veenkoloniale sfeer. Daarom wandelt u er vrij snel uit om na een parkje en een flink stuk langs een museumspoorlijntje in Musselkanaal nog wel iets van die sfeer op te snuiven. Na een uurtje doorstappen gaat u het jonge Vledderbos in, daar wandelt u over gras- en slingerpaden en langs een enorme bosvijver. Na de doorsteek door de Broeklanden van oude kreek de Page belandt u in de bossen van Recreatiegebied Het Page-Dal met ook daar weer prachtige slingerende bospaadjes. Door en langs fraaie, waterrijke parken wandelt u bijna ongemerkt door de bebouwing weer naar het busstation.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Boven verwachting

Eric Claasen, 17-08-2019

Ons laatste wandelingetje tijdens een midweekje Groningen. Leuke wandeling, we dachten altijd dat de veenkoloniën saai waren, nou deze wandeling bewijst het tegendeel. Je kunt zien dat de buurtbewoners 'echte' wandelaars zijn (not); diverse stukjes liggen er maagdelijk bij en je moet even je best doen om door de brandnetels te komen. Het mocht de pret niet drukken, we komen nog eens terug.

Een wandeling op het thuisfront

S Terpstra, 07-10-2015

Heb inmiddels al veel adrenaline opgedaan tijdens het lopen van Groene Wissels ver(der) van huis en vandaag dus ook heel, heel dicht bij huis. Zo ver ik me kan herinneren is Stadskanaal een thuis maar desondanks weet de Groene Wissel me te verrassen. Mij lijkt dat dit genoemd mag worden!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info