Groene Wissel 301: Steenbergen NB 1

Groenedijk en het Oudland

Groene Wissel Steenbergen NB 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Steenbergen (NB)

 • Startadres:

  bushalte Ravelijnstraat, Steenbergen
  Molenweg
  Steenbergen

 • Coördinaten:

  51°34’53” N   4°19’2” E

Dit mag je wel een wandeling met grote contrasten noemen. Na de wandeling door een park, het oude deel van dit stadje, langs de stadswal (met singel) en langs de rand van Welberg wandelt u kilometerslang over de prachtige Groenedijk. Deze, ook letterlijk groene, dijk is verhard en onverhard en deels voorzien van een lange smalle bosstrook waar u over een grasweg langs wandelt. Tijdens dit afwisselende traject geniet u van het weidse akkerlandschap van dit westelijke deel van Noord-Brabant. Daarna gaat u het grote verschil merken: na wat rustige asfaltwegjes gaat u de bossen van natuurgebied het Oudland in. Daar kuiert u over stille boswegen, langs een vaart en over smalle bloemrijke struinpaadjes langs akkertjes en graslandjes. Die bossen zijn niet alleen hoog en droog maar ook laag (broekbos) en nat. Na een regenachtige periode is het verstandig hoge waterdichte schoenen te dragen. Na in de dorpskroeg (onderweg komt u niets tegen) van Welberg van een welverdiende rust te hebben genoten bent u zo weer bij de bushalte, deze is (aan dezelfde buslijn!) één halte eerder (Wipstraat) dan het startpunt, dat scheelt 1 kilometer asfalt en bebouwing...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Steenbergen Groenedijk en Oudland

Karla, 04-09-2013

Op een heerlijke zomerse dag, woensdag 4 september, gaan we naar Steenbergen. Een goede gewoonte van Bart om je door de plaats te leiden waar de wandeling begint. Een leuk stuk en mooie singels maar dat was het dan. Veel asfalt maar dat was van tevoren bekend. De weggetjes waren rustig en je kunt dan goed om je heen kijken. Het graspad onderaan de Groenedijk was geen goed plan vandaag, het is wel gemaaid maar al het gras is blijven liggen en dat loopt niet lekker. Het is er stil en het uitzicht is weids maar het is er vandaag ook heel warm. We waren blij toen we in het bos van het Oudland kwamen, eindelijk schaduw en onverharde paden, het is er mooi. We hadden ons verheugd op de dorpskroeg in Welberg maar die is op woensdag gesloten. De wandeling is goed beschreven, geen enkele twijfel gehad maar bij de top 5 zit hij niet. Te veel huizen en asfalt maar we hebben wel een heerlijke dag gehad.

GW Steenbergen

Willem Groen, 04-09-2013

Eerlijk gezegd viel deze wandeling een beetje tegen. Het eerste deel door Steenbergen (leuk dorp, vriendelijke mensen, maar niet bijzonder), Welberg (idem) en de Groenedijk was weliswaar goed om je hoofd leeg te maken (rustig, weidse uitzichten), maar ik vond het nogal saai en veel verhard. Gelukkig een kilometertje graspad en daarna de mogelijkheid om langs de dijk te lopen, maar dat viel door het gemaaide lange gras niet altijd mee. Het Oudland bracht inderdaad een ommekeer en met heel veel libellen en een verschrikt opvliegende buizerd wat leven in de brouwerij. Het laatste stuk was helaas weer saai door de dorpen Welberg en Steenbergen. Jammer dat er in het eerste deel niet wat meer onverharde stukken beschikbaar zijn.

Groene Wissel Steenbergen

Lien, 12-08-2012

Nadat ik de bus was uitgestapt in het verre Steenbergen was de routebeschrijving naar mijn smaak te wijdlopig ,zodat ik op mijn eigen manier naar de kerk gelopen ben,waarna ik verder de route weer kon volgen.Een volgende keer zou ik het stadje liever overslaan en bij het eindpunt beginnen[bushalte Wipstraat]want ik vond er niet veel aan.Verder niets dan lof voor deze wandeling want vanaf de Groenedijk kwam ik in een oase van rust terecht en was het overal mooi.Ik heb nu de meeste Groene Wissels in Westelijk Brabant gelopen en het smaakt naar meer.Mijn complimenten voor de routemaker van al deze mooie wandelingen,die niet zoals ik verwacht had door een aantal personen gemaakt zijn,maar door maar een,dat las ik in de nieusbrief bij thuiskomst.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info