Groene Wissel 662: Steenderen

Bakerwaard en Bronkhorst

Groene Wissel Steenderen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Steenderen

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Steenderen
  Burgemeester Smitstraat 21b
  7221 BH Steenderen

 • Coördinaten:

  52°3’47” N   6°11’17” E

Na de nieuwbouw van Steenderen en de patatgeur van de Avikofabriek wandelt u over graspaden langs sloten naar de Bakerwaard. Daarin kuiert u over schitterende graspaden naar de Molenkolk, waar u ook de Bronkhorster Molen ziet. In het pittoreske Bronkhorst (dat zich het kleinste stadje noemt, maar dat niet is) gaat u genieten van de authentieke sfeer en vele prachtige historische panden en stadsboerderijen, waaronder het hooggelegen voormalige rentmeestershuis Huis Ophemert. Na de befaamde trouwkapel van Bronkhorst wandelt u om de kasteelheuvel (Kasteel Bronkhorst is er niet meer) en volgt daarna prachtige graspaden langs brede en smalle sloten naar Steenderen, onderweg ziet u de Bronkhorster Molen nog een keer. Op de bebouwing na loopt deze route grotendeels over onverharde paden en wegen, ongeveer halverwege zijn er in Bronkhorst meerdere horecagelegenheden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel 662

Jan Willem Rotteveel, 01-01-2019

Heerlijke uitwaaiwandeling. Helemaal voor dagen als Nieuwjaarsdag. Ik ben twee keer verkeerd gelopen, maar goed kans dat dat aan mijzelf ligt

GW Steenderen

Martin Veenbrink, 16-10-2018

Vandaag GW 662 gelopen. Wij vonden het geen spectacularie wandeling. Het plaatsje Bronkhorst is leuk, piitoresk. Omdat wij het eerste gedeelte van de wandeling vonden tegenvallen hebben wij ook na de Bronkhorstermolen afgehaakt en zijn de verkorte route naar Steenderen gelopen. Hou je er echter van om heerlijk over de graspaden te wandelen door de aardappelvelden van Aviko dan is deze wandeling een aanrader.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Heeren van Bronckhorst

Onderstraat 1

7226 LB Bronkhorst

Herberg De Gouden Leeuw

Bovenstraat 2

7226 LM Bronkhorst

Hotel Heezen

J.F. Oltmansstraat 5

7221 NA Steenderen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info