Groene Wissel 623: Streefkerk

Alblasserwaard, route 8

Groene Wissel Streefkerk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Streefkerk

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Streefkerk
  Dorpsstraat
  Streefkerk

 • Coördinaten:

  51°54’7” N   4°44’35” E

De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten.

Na van het uitzicht over de Lek genoten te hebben wandelt u in een paar minuten tijd het dorp uit en trekt het weidse polderlandschap in. Daarin kuiert u over een kade (tiendweg), banjert dwars door weilanden en loopt een stuk over een fietspad langs een drukke weg naar een brede uitwateringsboezem. Die boezem steekt u middels bruggetjes een paar keer over en wandelt daarlangs een flink stuk over een schitterende grasdijk. Daarna komen de vijf fraaie molens van Streefkerk in beeld. De route gaat voor ongeveer eenderde over verharde paden en wegen, alleen in Streefkerk is er wat horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info