Groene Wissel 207: Susteren

Roode Beek, Vloedgraaf en IJzerenbos

Groene Wissel Susteren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Susteren

 • Startadres:

  station Susteren
  Spoorstraat 21
  6114 EL Susteren

 • Coördinaten:

  51°3’44” N   5°51’48” E

Over de graspaden langs twee prachtige beken (Roode Beek en de Vloedgraaf) wandelt u naar het Duitse dorpje Isenbruch en vandaar over een prachtige landweg langs bos- en akkerranden naar Schalbruch. Dit is zo’n beetje het keerpunt van deze afwisselende en grensoverschrijdende wandelroute. Over graspaden langs greppels en over een fraai fietspad door het prachtige IJzerenbos (wandelpaden zijn er in dit zeer dichtbegroeide bos nauwelijks) wandelt u naar het station. U loopt flinke stukken over (soms ruig begroeide) graspaden, dus trek stevige wandelschoenen aan! Voor het allerruigste grastraject is een makkelijker alternatief. Horeca is er alleen aan het begin en einde van deze route; in die twee Duitse dorpjes is niets te vinden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

2e Reactie op Jeroen Bezemer

Bart van der Schagt, 31-03-2016

N.a.v. de opmerkingen van Jeroen Bezemer heb ik de routebeschrijving aangepast. Over de laatste regels van Jeroen: ik schrijf daar dat je een fietspad van 2 km helemaal moet uitlopen. Dan is het duidelijk dat je onderweg niet linksaf een onverharde bosweg op moet gaan...

Reactie op Jeroen Bezemer

Bart van der Schagt, 01-02-2016

Jeroen, bedankt voor je aanvullingen/verbeteringen t.a.v. wat veranderingen. Ik heb de route van internet afgesloten en ga binnenkort de kritische stukken nalopen en herschrijven.

Modderig maar mooi.

Jeroen Bezemer, 31-01-2016

We hebben deze mooie afwisselende wandeling gelopen, maar moeten daar in deze dagen wel waterdichte schoenen of laarzen dringend adviseren. De paden langs de beken zijn drassig en soms moet je even zoeken waar je veilig kan lopen. Ook de landweg in Duitsland tussen Isenbruch en Schalbruch heeft diepe sporen in de modder. Verder nog wat veranderingen/aanvullingen in de routebeschrijving: Bij punt 1 linksaf naar de Amelbergaweg: deze weg heet hier nog Elsenweg (staat op het huis waar je 'tegenaan' loopt); pas na de eerste landweg rechts (50 meter na de LA) wordt het Amelbergaweg (waar het straatnaambordje staat) Bij het gedenk-kruis in de tweede kolom staat nog maar 1 bankje. De daarop volgende kruising heeft RA ook een Naturschutz-bord aan de linkerkant van de weg, maar niet met rood-wit kruis, dat staat daar richting linksaf. De volgende kruising voldoet wel aan alle beschreven kenmerken, behalve dat van grinderigheid niet veel meer te merken was. Na punt drie waar je 300 meter moet lopen voor het 1e pad linksaf. Daar heb je nog niet het idee dat de weg naar rechts afbuigt, en een paar meter vóór het smalle pad is een brede toegang naar een grond-depot aangelegd. De gele pijp begint aardig groen te worden van de algen en staat na 10 meter aan de linkerkant van het pad. Na 100 meter, bij de splitsing staat geen wit paaltje meer, wel zijn daar de recreatiewoningen te zien. Een stuk verder, in het IJzerenbos moet je bij de schuilhut rechts-rechtdoor, en niet linksaf; de enigste andere goede weg in het bos. En helemaal bij het einde, kun je vóór de spoorwegovergang rechtsaf de P R parkeerplaats op waar van je aan het einde via een leuk stukje voetpad ook weer op het station komt. (richting Roermond)

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Koffiehuis Het IJzerenbos

Heerenstraat 3a

6114 RN Susteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info