Groene Wissel 93: Tegelen

Jammerdal en Trappistenklooster

Groene Wissel Tegelen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Tegelen

 • Startadres:

  station Tegelen
  Parallelweg 1
  5931 PL Tegelen

 • Coördinaten:

  51°20’20” N   6°8’22” E

Hoogtepunt van deze fraaie en afwisselende wandeling is het Trappistenkloostercomplex van de Abdij Uelingsheide, compleet met abdijwinkel en restaurant. Voordat u daar bent wandelt u eerst door het gezellige centrum en de bebouwing van Tegelen en door de bossen en dalen van het bijzonder mooie Jammerdal (met vele slingerpaadjes!). Na het imposante klooster wandelt u door Duitse velden en stille bossen en eenmaal weer in Nederland door bosrijk gebied en over een paar prachtige holle wegen weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie afwisselende wandeling

Andre2, 22-02-2015

Gisteren deze wandeling gelopen. Het eerste half uur is wat afzien (door bebouwing Tegelen) maar daarna wordt het heel mooi. Vooral het Jammerdal. Het Duitse stuk vond ik niet heel saai (het ging wel), en vervolgens weer een boeiend nederlands deel met grote prachtige zandafgraving en mooie - gedeeltelijk - holle wegen terug naar station. Is het een idee om de aanlooproute naar het bos om te leggen, bijvoorbeeld door in Tegelen langs de Maas te lopen richting noorden (ik weet het niet of dit een alternatief kan zijn, ben niet plaatselijk bekend). Bedankt voor het uitzetten Bart!

Tegelen: goed wandelen en eten

René van Doorn, 21-03-2014

Gisteren met zonnig, warm lenteweer en in het gezelschap van twee jonge honden deze aardige groene wissel gelopen. De fraaie paadjes door en bovenlangs het waterrijke Jammerdal nog maar nauwelijks achter de rug of het kloostercomplex Uelingsheide doemt al weer op. Een oase van rust met een abdijrestaurant (Oelespot), op het terras waarvan het met dit weer goed toeven was. Prima gegeten; het trappistenbier met nog ruim een halve wandeling voor de boeg toch maar versmaad. In het tweede deel van het parcours vond ik het 'Duitse' deel van de tocht minder boeiend maar het groene traject na de grote zandafgraving daarentegen van grote schoonheid. De beschrijving is volstrekt helder en behoeft geen update. Al met al weer een geslaagde dag!

Jammer, Albert Bressers!

Bart van der Schagt, 30-10-2013

Jammer dan! Het concept van de Groene Wissels is dat het rondwandelingen zijn vanaf een treinstation of bushalte en daardoor altijd door het dorp of de stad lopen, dat hoort er bij. De ene keer wat meer, de ander keer wat minder.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info