Groene Wissel 666: Tiel

Struinrondje Dreumelse Waard

Groene Wissel Tiel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Tiel

 • Startadres:

  station Tiel
  Stationsplein 1
  4001 CP Tiel

 • Coördinaten:

  51°53’23” N   5°25’25” E

Op de heenweg wandelt u in Tiel buitenom het centrum langs een paar prachtige kerken en het Andreas Gasthuis naar het voet/fietsveer over de Waal, kijk hier voor de vaartijden: www.rivierenland.nl/voetveer-tiel-wamel. Na anderhalve kilometer vanaf de hoge Waalbandijk van de prachtige vergezichten genoten te hebben gaat uw struinronde door de schitterende Dreumelse Waard beginnen. Met dat struinen valt het overigens wel mee, de meeste graswegen en -paden zijn goed begaanbaar. In die Dreumelse Waard geniet u niet alleen van de serene rust maar ook van de bijzonder rijke flora en fauna, vooral vogelliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. U kuiert langs grote plassen, door de rand van een groot ooibos en over prachtige graspaden langs de Waal. Zin in een frisse duik, dat kan vanaf de strandjes die u hier en daar ziet. Na de oversteek wandelt u door het horecarijke centrum weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Hitte

Titia_k, 24-07-2018

Ik liep deze wandeling 14/7: hoewel langs water, is er geen bescherming van bomen daardoor - zeker als er nauwelijks wind staat - juist een hele warme tocht.

Prachtige bloemen

Yolanda, 08-07-2018

Vandaag deze bijzondere wissel gelopen. Eigenlijk moet je hem niet doen op een snikhete dag als vandaag maar hij is niet zo lang, dat scheelt. We stonden verbaasd van de gevarieerde bloemenpracht, terwijl overal in het land het gras geel is! Ook Tiel is leuk om doorheen te wandelen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant 't Veerhuis

Veerweg 2

6659 KD Wamel

Theehuis Dreumelse Waard

Waaldijk 44

6621 KH Dreumel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info