Groene Wissel 174: Tilburg

Trappistenklooster Koningshoeven

Groene Wissel Tilburg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Tilburg

 • Startadres:

  station Tilburg
  Spoorlaan 35
  5038 CB Tilburg

 • Coördinaten:

  51°33’38” N   5°4’52” E

Bier proeven en wandelen? Eigenlijk geen goede combinatie, maar met deze wandelroute kan dat wel voor een keer. Na de aangename wandeling door het centrum van Tilburg, langs de Piushaven en over een fraaie landweg langs het Wilhelminakanaal komt u uit bij Trappistenklooster Koningshoeven, waar de Trappistenbierbrouwerij van La Trappe gevestigd is. In het proeflokaal (gelegen midden in de prachtige kloostertuinen en met uitzicht op de bierbrouwerij) kunt u de diverse soorten Trappistenbier uitproberen; een kopje koffie met wat lekkers erbij kan natuurlijk ook. In de Kloosterwinkel, met veel streekeigen producten, kunt u nog wat leuke aankopen doen. Surf naar hier voor de openingstijden en meer info: www.latrappe.nl Na het klooster maakt u een makkelijk te volgen wandeling door de bossen van de Kerkeindse Heide en de Brekxsche Hoven. Door een kleinschalig agrarisch landschap wandelt u weer naar de stadsrand en langs het spoor naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gevarieerd

Olav, 06-12-2015

Een gevarieerde wandeling. Mooi zijn oa de Abdij, de museumhaven en de landgeiten. Het stuk naar en van de Abdij is helaas langs een drukke weg. En het laatste stuk vond ik saai. Waarschijnlijk is de suggestie bij de eerdere reacties mooier. De route is zoals altijd duidelijk. Om hem helemaal op het gebruikelijke niveau van Bart te brengen nog twee suggesties. De ingang van station Tilburg is iets verplaatst. Je moet nu eerst een stukje naar rechts voordat je kunt oversteken. En er is een slagboom bijgekomen. Daardoor is de slagboom bij de kluizenaar de 2e slagboom.

Aangepast

Bart van der Schagt, 29-09-2014

Deze route is aangepast en kan weer gelopen worden.

Reactie op Albert Bressers

Bart van der Schagt, 25-09-2014

Albert, bedankt voor het melden van de veranderingen langs het kanaal. Ik sluit de route tijdelijk van internet af en ga dat stukje aanpassen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info