Groene Wissel 385: Uden

Brabants Boerenland

Groene Wissel Uden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Uden

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Uden
  Violierstraat
  Uden

 • Coördinaten:

  51°39’37” N   5°37’5” E

Na de bebouwing wandelt u over een enkele landweg en rustige binnendoor-asfaltwegjes door het kleinschalige boerenlandschap naar de bossen van De Maashorst. Voordat u daarin loopt kruist u eerst de A50 middels een breed Ecoduct, een kleine belevenis. Na de bos- en heidewandeling door natuurgebied Slabroekse Bergen kuiert u langs een enkele beek, over landwegen en smalle boerenlandwandelpaadjes naar de rand van Uden vanwaar u langs sportvelden, een kinderboerderij, een Moskee en door een park weer naar busstation loopt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie, afwisselende wandeling.

Jan en José, 06-05-2020

We hebben op 6 mei 2020 deze route gelopen. De auto geparkeerd bij de kinderboerderij in Uden. Vandaar de wandeling rechtsom gelopen met GPS (Garmin). Eerst kwamen we door de gezellige binnenstad. Bij de ecobrug hebben we een alternatieve route moeten maken omdat het oude pad volledig begroeid is. Na circa 200 meter zijn we linksaf geslagen en via een korte omleiding de originele route weer kunnen hervatten. We hebben een stukje gelopen door het reservaat van de grote grazers. Je loopt hier een stuk langs schrikdraad voordat je in het reservaat komt. Kortom: afwisselend en bijzonder mooie wandeling!!

Groene Wissel Uden

Ben en Maria, 22-01-2017

Vandaag deze wandeling gelopen in een ons zeer goed bekende omgeving, in het zonnetje onder een stralend blauwe lucht. Erg genoten van deze zeer afwisselende tocht, die ons toch nog kon verrassen. Ben en Maria uit Volkel 22-01-2017

.. lang leve het Brabantse (boeren)land!

S Terpstra, 13-11-2015

Al zovele jaren een 'thuis' en nog weet deze Groene Wissel me te verrassen, wauw! Een prachtige, afwisselende wandeling .. Ja, het is een aanrader alhier een frisse neus te halen en je ogen de kost te geven.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info