Groene Wissel 358: Uffelte

Het Brandeveen, een Zweedse schone

Groene Wissel Uffelte
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Uffelte

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Uffelte
  Rijksweg / N371
  Uffelte

 • Coördinaten:

  52°47’35” N   6°17’19” E

Diep verscholen in de Uffelter bossen ligt het Brandeveen, een enorm ven van een uitzonderlijke schoonheid. Kuierend over het ruim één kilometerlange kronkelpad daaromheen waant u zich rond een uitgestrekt Zweedse bosmeer, zo bijzonder is de sfeer daar. Naar deze Zweedse schone wandelt u over landwegen door weids akkerland en over de bollende Noordes naar het Westerzand, bestaande uit beboste stuifzanden en een enkel veentje. De terugweg gaat door de prachtige bossen van het Oosterzand en over enkele graspaden langs tochten. Mochten de graspaden langs die watergangen erg ruig zijn, er is in een alternatief voorzien. Op de horeca van Uffelte na komt u onderweg niets meer tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pareltje

Marianne Buil, 30-11-2019

Wij hebben vandaag genoten van de prachtige omgeving van Uffelte, dankzij een perfect beschreven route.. De gps wel gebruikt, maar dat was omdat we (onder de indruk van een prachtig, zonovergoten vennetje) domweg te ver waren gelopen.

Verborgen parel van Uffelte

WandelMaara, 28-10-2019

Ik heb heel wat wandelingen vroeger gemaakt rondom het Brandeveen in Uffelte, maar nooit heb ik geweten dat de omgeving net zo mooi was. Je wandelt over prachtige bospaden die redelijk recht toe, recht aan lijken, maar de maker van deze wandeling weet je steeds weer over slingerpaadjes te laten struinen. Ik kwam geen mens tegen op deze wandeling, zelfs niet rondom het Brandeveen. Ultiem genieten van deze verborgen parel in Uffelte dus.

Vervolg / aanvullig

Grietje Boxum, 16-10-2019

Mijn vorige bericht is niet helemaal goed overgekomen, had het via mijn telefoon geprobeerd. De route is op het moment een paddestoelenparadijs. Het is wel raadzaam waterdichte schoenen te dragen en in deze periode het gedeelte langs het grasland aan het eind te mijden. We zijn gestart bij De Roskam met een lekker kop koffie.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info