Groene Wissel 358: Uffelte

Het Brandeveen, een Zweedse schone

Groene Wissel Uffelte
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Uffelte

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Uffelte
  Rijksweg / N371
  Uffelte

 • Coördinaten:

  52°47’35” N   6°17’19” E

Diep verscholen in de Uffelter bossen ligt het Brandeveen, een enorm ven van een uitzonderlijke schoonheid. Kuierend over het ruim één kilometerlange kronkelpad daaromheen waant u zich rond een uitgestrekt Zweedse bosmeer, zo bijzonder is de sfeer daar. Naar deze Zweedse schone wandelt u over landwegen door weids akkerland en over de bollende Noordes naar het Westerzand, bestaande uit beboste stuifzanden en een enkel veentje. De terugweg gaat door de prachtige bossen van het Oosterzand en over enkele graspaden langs tochten. Mochten de graspaden langs die watergangen erg ruig zijn, er is in een alternatief voorzien. Op de horeca van Uffelte na komt u onderweg niets meer tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vervolg / aanvullig

Grietje Boxum, 16-10-2019

Mijn vorige bericht is niet helemaal goed overgekomen, had het via mijn telefoon geprobeerd. De route is op het moment een paddestoelenparadijs. Het is wel raadzaam waterdichte schoenen te dragen en in deze periode het gedeelte langs het grasland aan het eind te mijden. We zijn gestart bij De Roskam met een lekker kop koffie.

De z

Grietje Boxum, 14-10-2019

De Zweedse schone lag gisteren helaas onder een regenwolk. Op de route naar het Brandeveen zijn de paden op paadjes behoorlijk overwoekerd. Verder is het een mooie wandeling geworden.

'stilte '

Gerrit Dekker, 21-10-2018

... om stil van de worden. Zaterdag 20 oktober de wandeling rond het Branderveen gelopen. Vanuit Uffelte een mooie aanloop tussen de akkers en dan het bos in. Het was genieten van de mooie natuur en de stilte. Geweldig om de stilte te ' horen ' en ervan te genieten. De wandeling via de routebeschrijving op papier gelopen. Dit is goed voor elkaar. Een duidelijk omschrijving met elke keer na een L, R of RD weer een aanduiding hoe het pad verder loopt .

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info