Groene Wissel 200: Uitgeest

Noord-Hollands Polderland

Groene Wissel Uitgeest
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Uitgeest

 • Startadres:

  station Uitgeest
  Stationsplein 8
  1911 MV Uitgeest

 • Coördinaten:

  52°31’18” N   4°42’11” E

Na de groenstroken van Uitgeest en Heemskerk en wat drukke infra (snelweg, spoorlijn en vliegtuigaanvliegroute) maakt u een zeer afwisselende en leuke wandeling door Polder de Uitgeester- en Heemskerkerbroek. Met permissie van boer Kleijnis wandelt u daar over zijn superstille boerenweg van zo'n drie kilometer langs en tussen zijn akkers en hooilanden door. Daarna wandelt u via Krommeniedijk (met onderweg twee forten van de voormalige stelling van Amsterdam) naar en langs het vogelrijke natuurgebied 'Ham en Crommenije', een prachtig stukje authentiek Noord-Hollands polderlandschap met veel waterpartijen. Het laatste deel gaat langs en door recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer (en de prachtige molen Tweede Broeker). Door het oude, authentieke deel van Uitgeest wandelt u naar het station. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde paden en wegen, dat zijn in de polders doorgaans autoluwe (boeren)wegjes en fietspaden. Boer Kleijnis wil geen honden over zijn land, dus die kunt u beter thuislaten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Guido Klerk

Bart van der Schagt, 27-02-2015

Gelukkig maar dat smaken verschillen. Ondanks de positieve reactie van Gerda Martijn-Wiesell, heb je wel gelijk dat dit niet de mooiste GW is.

Teleurstellend

Guido Klerk, 27-02-2015

Een naar mijn mening saaie wandeling die de naam Groene Wissel geen eer aandoet. Er wordt voor het overgrote deel gewandeld over wegen waar ook auto's rijden, vrijwel alles is verhard (op een paar honderd meter na.) Het stuk bij Heemskerk vond ik vreselijk, wat een drukte, en lopen langs de snelweg? Het land van boer Kleijnis viel nogal tegen, mede door twee snelwegen, je loopt in de herrie, maar ook omdat het vrij saai is. Het stuk van De krommeniedijk is een leuk stukje om te fietsen, en wat mij betreft eigenlijk het enige aardige stukje in deze wandeling, al deel je opnieuw op weg met auto's. Van het Uitgeestermeer krijg je eigenlijk niks te zien. Ik ben (veel) beter gewend van de Groene wissels!

Reactie op Jeroen Jacobse

Bart van der Schagt, 24-03-2014

Jeroen Jacobse, bedankt voor het melden. Dit staat nu ook op de routebeschrijving enz.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info