Groene Wissel 566: Utrecht CS

Museumwandeling Utrecht

Groene Wissel Utrecht CS
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Centraal
  Stationshal 12
  3511 CE Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’21” N   5°6’35” E

Deze prachtige, zeer afwisselende stadswandeling voert u langs maar liefst negen Utrechtse musea: Museum Speelklok, Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, het Spoorwegmuseum, Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht, het Universiteitsmuseum, het Nijntjemuseum en tot slot het Centraal Museum. Onderweg valt er veel, heel veel te zien. U komt o.a. langs het Vredenburg met het moderne Muziekcentrum Tivoli, Stadskasteel Oudaen, het monumentale oude Postkantoor op de Neude, de Domtoren met daaronder het Flora's Hof en het schitterende Hof van de Domkerk, de Domkerk en vele andere prachtige en/of historische gebouwen en vele kerken. Regelmatig kuiert u langs een van de Utrechtse grachten (de mooiste van Europa!) en de vele sfeervolle steegjes zullen u ook bekoren. Aan het stadsgroen is gedacht: u wandelt langs en door talrijke hofjes, enkele kleine parken, de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum en de prachtige lommerrijke groenstroken langs de Catharijnesingel. Komt u door het bezoek van een of meerdere musea tijd tekort om de wandeling af te maken, geen nood: vanaf bijna elk museum brengt een stadsbus van U-OV u snel daar het station. Het laatste deel van de route kan ingekort worden, u wandelt dan langs de groene Catharijnesingel over prachtige wandelpaden naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Inderdaad even opletten her en der

Gerrit-Jan van den Berg, 25-03-2019

Zondag 24-3 was een heerlijke dag om na het bezoek aan het Centraal Museum de wandeling op te pakken aan de Agnietenstraat. Dat deden we dan ook en we hebben een prachtige indruk gekregen van deze stad. We kwamen nog even in een demonstratie terecht met veel politie-inzet maar dat liep goed af. Bij station en HC is het even opletten geblazen , GPS op Viewranger helpt dan wel. Het was een fijne wandeling Bart, dank daarvoor.

Stationsomgeving GW566

Bart van der Schagt, 16-04-2018

Nu de stationshal van Utrecht Centraal klaar is, wordt winkelcentrum Hoog Catharijne flink op de schop genomen en zullen de looproutes daar doorheen in fases steeds weer anders zijn. Voor de Groene Wissels 483 en 589 volg je deze aanwijzingen: aan einde van stationshal centrumzijde LA, na uitgang op plein (in aanbouw) RA winkelcentrum in, rechts aanhouden, RD blijven gaan, volg bordjes naar AH en HEMA, verlaat na ANWB winkelcentrum, beneden links of rechts om parkje lopen, loop naar groot donkerbruin gebouw van Prorail (met vliegende schotel op dak). Je bent nu in het Moreelsepark en kunt daar in de routebeschrijving de route oppakken. Voor de Groene Wissels 566 en NS-Shoptocht volg je deze aanwijzingen: volg vanuit stationshal bordjes richting Centrum. Hoog Catharijne uitkomend kun je op het Vredenburgplein de route oppakken. Omdat er in de toekomst bij de OV-servicewinkel Centrumzijde weer een stationsuitgang komt, worden de routebeschrijvingen pas aangepast als dat klaar is.

Die rode deur toch...

Bart van der Schagt, 01-12-2016

Anko, bedankt voor je uitleg. Ik weet precies waar je het over hebt. Voor in het geval die deur gesloten is, heb ik in de routebeschrijving dat alternatief beschreven. Dus die steeg in en de rest wijst vanzelf.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info