Groene Wissel 37: Utrecht Terwijde

Maximapark en Haarrijnse Plas

Groene Wissel Utrecht Terwijde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Terwijde
  Hof ter Weydeweg
  3451 ST Utrecht

 • Coördinaten:

  52°6’0” N   5°2’35” E

In het hart van Leidsche Rijn ligt een bijzonder park, groot en met ongekende kwaliteit en allure: uniek in Nederland. Het park is zo groot als de Utrechtse binnenstad en voortdurend in ontwikkeling. Met deze wandeling maakt u kennis met dat enorm gevarieerde park, waar de natuur haar plekjes heeft gevonden. Daarna kuiert u door het centrum van het gezellige dorpje Vleuten en wandelt door het weidse polderlandschap naar en door het zeer afwisselende natuurontwikkelingsgebied De Thematenvelden aan de Haarrijnse Plas. Langs de rand van Utrecht-Terwijde loopt u terug naar het station. Zie deze wandeling als een kennismaking met nieuwe natuur in stedelijk gebied. Rust- en stiltezoekers zullen met deze wandeling onvoldoende aan hun trekken komen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Nog steeds een leuke wandeling

WinnyH, 24-02-2019

Na 6,5 jaar gisteren weer deze wandeling gelopen. Nog steeds leuk. Zeer afwisselend. Alleen het stuk langs de Haarrijnse Plas was wat saai. Gelukkig wel meer horecamogelijkheden dan in 2012. Heerlijke lunch halverwege bij Hoeve Wielrevelt. En in het winkelcentrum vlakbij station Utrecht-Terwijde lekkere koffie en taartjes bij Bakkerij Neplenbroek.

Verrassend leuke route.

Heleen en Jos, 26-08-2018

Aanvankelijk wilden wij op de zaterdag een lange heideroute lopen, maar de weersvoorspellingen hielden ons thuis. En dat was maar goed, want de buien waren fors. Voor deze zonnige zondagochtend zochten wij een kortere route, dichter bij huis, want ja, 's middags voetbal... Maar hoe verrassend leuk was dit alternatief! Prachtig aangelegd Máximapark, nog heerlijk rustig op de vroege morgen. En wat herstelt de natuur zich snel na die grote periode van droogte! Zo fris groen. Veel watervogels. Langs de Haarrijnseplas versperde een zwanengezin met 6 jongen ons de weg en was het nog een hele toer om er langs te komen. De routebeschrijving was uiterst nauwkeurig. Genoten!

Routebeschrijving

Bart van der Schagt, 05-06-2018

is bijgewerkt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Parkrestaurant Anafora

Uilenboslaan 1

3451 GB Vleuten

Hoeve Wielrevelt

Thematerweg 10

3455 SN Haarzuilens

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info