Groene Wissel 500: Vaals

Bossen en Velden van Drie Landen

Groene Wissel Vaals
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vaals

 • Startadres:

  bushalte Maastrichterlaan/Bosstraat, Vaals
  Maastrichterlaan
  Vaals

 • Coördinaten:

  50°46’20” N   6°1’14” E

Na het gezellige Vaals maakt u zoveel mogelijk uit de buurt van de geijkte wandelroutes een heerlijke, vooral stille veld- en boswandeling door drie landen. Onderweg komt u langs het Drielandenpunt (met uitkijktoren en horeca) en trekt daarna diep het immense Duitse Preuswald in. Door stille Belgische bossen, over een prachtig hol pad en vele graspaden dwars door weilanden kuiert u weer naar Vaals. Daar geniet u nog even van het prachtige Von Clermonthuis en de oude bebouwing.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Schitterende dag gehad, perfect beschreven!

Jacques Theunissen, 28-01-2017

Gisteren, vrijdag 27 januari 2017, van de serie Groene Wissels, Vaals 500 gelopen. Vergezelt van een flink pak sneeuw en geen koude meer een schitterende dag gehad. Geen opmerkingen, correcties en/of aanmerkingen. Perfect beschreven! Met een vriendelijke groet aan de organisator/uitzetter, het is een wandeling in onze achtertuin. Ik/wij loop(en) wel vaker een Groene wissel, maar nooit een reactie gegeven, toe nu dan.

Rondje buitenland

Hans Wagenaar, 31-10-2016

Dit was voor ons weer een ouderwets goed geslaagde Groene Wissel: afwisselend, prachtige vergezichten, indrukwekkende bossen met de nodige hoogteverschillen en leuk dat je zo drie landen doorkruist (eigenlijk vier met het voormalige Moresnet 1815-1919 erbij). Het heerlijke etentje na afloop bij 'Della Mamma' in Vaals maakte de mooie dag compleet!

Zeer charmante wandeling

Loes, 19-10-2016

De routebeschrijving is nog helemaal correct. Bij punt 3 is de tekst Ligne 24 op het bordje verdwenen. Het paaltje staat er wel. De Benelux kaart op je GPS voldoet ook in het Duitse bos. Het charmante aan deze wandeling is dat je drie landen aandoet. Nog nooit troffen wij een route met zeker 25 kruisbeelden. In het mooie Preuswald troffen we, op deze een beetje grijzige maandagochtend, zeker op acht plaatsen een brandend kaarsje bij een beeld. Een aparte ervaring. We hadden geluk met de zwierende buizerd in het herfstzonnetje boven het Gemmenich dal en het fluitende treintje op de achtergrond. Het is inderdaad een schitterend holpad (pnt 3) maar let op onder het bladerdek liggen Rolling Stones! Bij punt 4 is het smalle pad met de heggen een kerkepadje. Eeuwenlang liepen hier de mensen de kerkgang naar Vaals. Na het beekbrugje kunt u met een gerust hart het oude bord: 'Let op voor de stier' negeren. Het beestje is al lang geleden getransformeerd naar koteletjes. Vaals is aanmerkelijk vriendelijker als de twee lelijke gele flats doen vermoeden'.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info