Groene Wissel 305: Vaassen

Hartense Sprengen

Groene Wissel Vaassen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Vaassen

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Vaassen
  Dorpsstraat
  Vaassen

 • Coördinaten:

  52°17’27” N   5°58’8” E

Aan de oostrand van de Veluwe ligt bij Vaassen dit prachtige sprengengebied waar u volop zult genieten van het vele (vooral in het voorjaar uitbundige) natuurschoon; u wandelt daar over struinpaden strak langs die sprengen waar de Molenbeek ontspringt. Voordat u daar bent wandelt u eerst even door het gezellige centrum, langs het prachtige kasteel Cannenburgh (met watermolen) en over rustige asfaltwegjes en een enkele landweg naar en dan door de stille bossen van Kroondomein Het Loo. Na dat sprengengebied maakt u een afwisselende terugtocht langs meerdere beken, een sfeervol jeneverbessenbos en de andere kant van dat kasteel.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig sprengengebied!

PH, 17-07-2014

Vandaag een lekkere wandeling door de mooie bossen rondom Vaassen. We liepen over mooie rustige paden door een prachtig sprengengebied met regelmatig de Molenbeek aan ons zijde. In het tweede gedeelte liepen we door mooie stukken van landgoed Het Loo.

Vaassen: de Veluwe gaat nooit vervelen

René van Doorn, 15-01-2014

Gisteren de Veluwe weer opgezocht. Met prima (wandel)weer (zonnig, windstil, 7 graden) deze prachtige rondwandeling gelopen. Over landwegen, door fraaie, zeer stille bossen en heidevelden en langs tal van sprengen: afwisseling te over. Ook van de (bij rondwandelingen onvermijdelijk nog wel eens taaie) laatste kilometers is hier werk gemaakt. Complimenten, ook voor de compacte, maar o zo duidelijke routebeschrijving. Als wisselfans - vandaag onze 75e wissel (in krap twee jaar) - kan ik niet genoeg benadrukken hoe plezierig het iedere keer weer is blindelings te kunnen vertrouwen op de zeer accurate beschrijving. Natuurlijk is het wel eens zoeken geblazen en natuurlijk lopen we ook wel eens verkeerd. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat dan steeds weer komt door onnauwkeurig lezen. Jammer dat voor zo'n beetje het hele gebied een losloopverbod geldt, maar onze beide labrador retreivers hadden het met zoveel bos en water aan de lange lijn ook prima naar hun zin.

Prachtige afwisselende wandeling

RB en JH, 04-10-2012

Wij hebben afgelopen week een Groene (bus) Wisselwandeling gelopen (nr 305). Het is een prachtige afwisselende wandeling. De routebeschrijving is ook fantastisch! Heel duidelijk, met de juiste aanvullingen om de route moeiteloos te vinden. Complimenten! Zelf zonder ondersteuning van een kaart is het prima te vinden.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info