Groene Wissel 157: Valkenburg

Langs de Geul en over hoge akkers

Groene Wissel Valkenburg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Valkenburg (Li)

 • Startadres:

  station Valkenburg
  Stationsstraat 10
  6301 EZ Valkenburg

 • Coördinaten:

  50°52’10” N   5°49’56” E

Eerst wandelt u langs Kasteel den Halder en door het super gezellige centrum van Valkenburg. Na een paar kilometer door het Geuldal en langs de Geul gewandeld te hebben begint u aan de klim naar Terblijt, waarmee u onderweg nog een oude mergelgroeve bezoekt! Daarna volgt een prachtig traject over landwegen door en langs hooggelegen akkers naar het dorp Sibbe (met gezellig kroegje). U daalt door het Biebos af naar het Geuldal en wandelt over prachtige wandelpaden langs de meanderende Geul en door het Geulpark via het centrum weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Augustine van Ree

Bart van der Schagt, 25-03-2018

Augustine, bedankt voor je aanvullingen! Ik ga ze in de routebeschrijving verwerken.

Genoten!

Augustine van Ree, 24-03-2018

Ondanks dikke bewolking zeker genoten van deze heerlijke wandeling. Met halverwege in Sibbe inderdaad een gezellig wielerkroegje waar je ook als wandelaar vriendelijk wordt ontvangen. Nog wel opmerkingen n.a.v. de tekst: Bij 1: In het ex-kerkje aan de Plenkertstraat huist tegenwoordig een Steakhouse (en geen Grieks restaurantje) Citaat: 2. Na de afdaling voor een brugje links aanhouden. Naar ons idee (ik sluit me aan bij de reactie van René de Veth) moet dit zijn: 2. Bij Y-splitsing het stijgend pad voor een brugje links aanhouden.

Verrassend mooie wandeling

Henk en Petra, 05-11-2016

Deze groene wissel is wederom heel goed omschreven. We hebben genoten van het mooie herfstweer en de mooie route. Gezellige binnenstad, de mooie holle wegen, mergelgroeve Blom, mooie vergezichten, de herfst in al zijn pracht in het Biebos. Het pad naast de Geul richting Valkenburg werd heel gezellig toen we 'wandelBart' tegen het lijf liepen. Leuk om de man achter de routes te ontmoeten! Ook onze stop bij cafe Aan de Kirk in Sibbe was zeer de moeite waard: volgens mij hebben ze daar de lekkerste vlaai van heel Zuid-Limburg.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info