Groene Wissel 164: Varsseveld

Noorderbroek en Boven-Slinge

Groene Wissel Varsseveld
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Varsseveld

 • Startadres:

  station Varsseveld
  Spoorstraat 25
  7051 CG Varsseveld

 • Coördinaten:

  51°56’14” N   6°27’31” E

Op de bebouwingen na maakt u een asfaltarme, zeer afwisselende wandeling door het sfeervolle Achterhoekse coulisselandschap. Over een schitterende bomenrijke grasdijk wandelt u een flink stuk langs de Boven-Slingebeek naar en door het stille Noorderbroekbos. Daarna wandelt u over prachtige graspaden, stille landwegen en een boerenerf naar het dorpje Westendorp, waar u van een heerlijke pannenkoek kunt genieten. Door een oud landgoed, over hoge akkers en via een fraaie Varsseveldse buitenwijk en het centrum weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeldijkje om verlegde Boven-Slingebeek meander

Bart van der Schagt, 03-06-2013

En dat wandeldijkje is nu klaar, weliswaar nog wat moeizaam begaanbaar maar naarmate er meer gras op komt te staan wordt dat beter.

De Boven-Slingebeek wordt verlegd

Bart van der Schagt, 24-02-2013

De Boven-Slingebeek wordt verlegd en krijgt een nieuwe loop. Door het vergraven is de 1km lange grasweg daarlangs opgebroken en wordt daarvoor in de plaats een (wandel)dijkje aangelegd. Pas als dat dijkje klaar is (vermoedelijk april 2013) gaat deze Wissel weer open.

Varsseveld

Karla, 03-09-2012

Vandaag, maandag 3 september 2012, we gaan weer een Groene Wissel lopen en kiezen voor deze wandeling. Wegens treinvertraging later begonnen dan de bedoeling was. De tocht is prachtig en vol afwisseling. Het achterhoekse coulissenlandschap, waar we zo van houden, is goed verwerkt in deze tocht. Ook het Noorderbos is mooi evenals het landgoed Tandem. Soms is de mais erg hoog maar ook dat hoort, in dit jaargetijde, in het landschap. Hoewel de paden langs de Boven-Slinge gemaaid waren, hebben we er maar kort op gelopen, want al het maaisel ligt op het pad en dat loopt bijna even lastig als niet gemaaid. We hebben voor het alternatief van Harry Wisselink gekozen en dat is prachtig en goed begaanbaar, een aanrader. Bij de Kipsdijk hebben we voor de Ehringdijk gekozen om dezelfde reden.Ook dit alternatief is prachtig en onverhard. Het is een heel mooie wandeling geweest en zoals altijd weer goed beschreven. Bedankt Bart voor deze fijne dag.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info