Groene Wissel 23: Veenendaal-West

Amerongse Berg en Prattenburgse Bos

Groene Wissel Veenendaal-West
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Veenendaal

 • Startadres:

  station Veenendaal West
  `t Overslag 32
  3906 AC Veenendaal

 • Coördinaten:

  52°1’45” N   5°31’49” E

Liefhebbers van veel bos zullen met deze wandeling ruim voldoende aan hun trekken komen! U wandelt door het Amerongse Bos en over de Amerongse Berg naar dorp en kasteel Amerongen. Voor de afwisseling wandelt u ook enkele kilometers langs de Lekuiterwaarden (Bovenpolder). Na de welverdiende pannenkoekenstop bij Sturms aan de Elsterweg, wandelt u praktisch uitsluitend door bossen over de Galgen- en Elsterberg en over de stille bospaden van landgoed Prattenburg weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel 23

Jan Brink, 14-10-2018

Vandaag, onder uitzonderlijk mooie omstandigheden voor de tijd van het jaar, deze tocht gelopen, op basis van de GPS-track. Vanaf Amerongen (het Berghuis) naar Veenendaal en weer terug naar Amerongen gelopen. Mooie afwisselende tocht, veel in het bos, voor en na Veenendaal ook enkele stukken op de overgang van bos en weiland met (daardoor) afwisselende zichtlijnen. Mede door het geweldige weer veel fietsers (mountainbikers), ruiters en wandelaars onderweg, maar ging allemaal prima samen. Leuke route al met al. Een aanrader.

Reacie op Ad Stehouwer

Bart van der Schagt, 10-01-2018

Ik ken ook veel mooiere Groene Wissels! ;-) In de loop der jaren vond de beheerder van dit gebied het nodig veel leuke paadjes af te sluiten voor wandelaars. Omdat.... er veel mountainbikers over kwamen!

Saai

Ad Stehouwer, 10-01-2018

Jammer... veel lange rechte brede paden. Alleen stukje bij Amerongen in de Bovenpolder en bij het Egelmeer is erg leuk. Ik ken veel betere Groene Wissels!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Het Berghuis

Veenseweg 28

3958 ET Amerongen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info