Groene Wissel 634: Veldhoven

Langs Brabantse Grafheuvels

Groene Wissel Veldhoven
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Veldhoven

 • Startadres:

  bushalte Zittardsestraat, Veldhoven
  Heerbaan
  Veldhoven

 • Coördinaten:

  51°24’58” N   5°22’4” E

Al binnen een minuut nadat u de elektrische of op waterstof rijdende bus bent uitgestapt kuiert u over een leuk paadje het bos in. Wat daarna volgt is een zeer afwisselende wandeling door bossen en langs velden. U wandelt niet alleen over statige boslanen en -wegen maar ook over leuke smalle paden en over menig pad op de rand van bos en boerenland. Onderweg krijgt u maar liefst twaalf grafheuvels uit de bronstijd te zien en kuiert een flink stuk door natuurgebied Groot- en Kleinmeer, met daarin een uitkijkheuvel. De route komt grotendeels over onverharde paden en wegen. Onderweghoreca is er alleen ca 2 km. na het begin en ca 2 km. voor het einde van de wandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Horeca

Lara Loopt, 05-12-2019

Er zijn diverse horeca gelegenheden op deze route. Aan het begin Boscafé Molenvelden (camping), In Knegsel op 200m van route Dinercafé de Kempen, en aan het einde in Zandoerle, de dorpsherberg en op de brink in Zandoerle restaurant 't Zand. Honden overal welkom. Horeca zit wel vrijwel aan het begin of aan het eind. Wie met de auto komt kan beter starten bij een van deze horecagelegenheden, bij gebrek aan parkeerplaats bij de bushalte waar de route start.

Prachtige route ook voor de hond

Laraloopt, 08-06-2018

Deze route ligt bijna in onze achtertuin. Prachtige route, ook voor de hond. Verslag en foto's op: https://laraloopt.nl/2018/06/08/veldhoven-zandoerle-16-km-groene-wissel-634/

Heel mooi en vooral zeer afwisselend

Bas H, 17-09-2017

We verbazen ons nog steeds over de super duidelijke routebeschrijvingen van Groene Wissels, en ook zo handig dat alles op 1 vel papier past. Door de kolommen kun je het vel ook handig klein opvouwen. Daar is over nagedacht! We hebben vandaag de Veldhovenroute gelopen, vonden deze heel mooi en vooral zeer afwisselend. Alleen de horeca had iets meer naar het midden van de route mogen zitten. Heel bijzonder vonden we de vele grafheuvels, zelfs een van een kind! Loop je vaker Groene Wissels, dan is het met deze wel even wennen dat je vanuit de bus gelijk het bos instapt. Wij vinden het altijd leuk even wat van dorp of stad van vertrek te zien, daarom zijn we zulke fans van deze wandelingen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boscafé Molenvelden

Banstraat 25

5506 LA Veldhoven

Gasterij Dorpsgenot

Toterfout 13A

5507 RD Veldhoven

Restaurant 't Zand

Zandoerle 5

5507 RJ Veldhoven

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info