Groene Wissel 85: Velp

Tussen Biljoen en Rosendael

Groene Wissel Velp
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Velp (Gld)

 • Startadres:

  station Velp
  Stationsplein 5
  6881 WC Velp

 • Coördinaten:

  51°59’42” N   5°58’49” E

Biljoen en Rosendael zijn de twee kastelen met prachtige parken aan het begin en einde van deze wandelroute. Daartussen wandelt u langs akkers, door de glooiende bossen van het Nationaal Park Veluwezoom en langs de Beekhuizerbeek, van oorsprong een bronbeek waaraan later sprengkoppen zijn toegevoegd. Na een prachtige bosvijver met waterval kuiert u door de superstille bossen van het Rozendaalseveld en langs het kasteel. Vanwege de hoogteverschillen maakt u af en toe een niet al te zware klim. Onderweg komt u geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Onderweg wel horeca

Tika, 09-10-2020

Prachtige wandeling, met als hoogtepunt het pad langs de Beekhuizerbeek. Aan het begin is in de Reinaldstraat een mooie oude begraafplaats te bezichtigen. Ook nog een ommetje gemaakt door het park bij Kasteel Rosendael, en ook daar is weer zo'n mooie begraafplaats. Bovendien kwam ik onderweg wel drie horecagelegenheden tegen. De eerste is Woodz. Als je onder punt 2 door de kloof bij de Beekhuizerbeek komt, ga je niet LA, maar even RA, bruggetje over en trap op. Weg en fietspad oversteken naar parkeerplaats, daarachter ligt het restaurant. Je kunt er heerlijk buiten zitten en eten. Dan onder punt 4: in het park bij Kasteel Rosendael ligt de Oranje-rie, en net buiten het park The Hunting Lodge.

Reactie op Hilly

Stefan Horn, 01-09-2020

De eerste suggestie heb is overgenomen, want inderdaad veiliger. De tweede suggestie over de Aw niet, het getal na de / wordt alleen maar vermeld als je onderscheid moet maken tussen de verschillende wegwijzers/paddenstoelen op een kruispunt.

Willau

Hilly offens, 30-08-2020

aanvulling op mijn reactie: gewandeld op 24-8-2020

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info