Groene Wissel 481: Venlo 2

Molen- en Rijnbeek, Maas en Binnenstad

Groene Wissel Venlo 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Venlo

 • Startadres:

  station Venlo
  Stationsplein 1
  5913 AA Venlo

 • Coördinaten:

  51°21’53” N   6°10’19” E

Na een flink stuk langs het spooremplacement van Venlo gelopen te hebben maakt u een fantastische wandeling door de schilderachtige, beekbegeleidende bossen van de Molenbeek, onderweg kunt u bij Bilderberghotel de Bovenste Molen op het idyllische terras aan het water aan de koffie. Na dit prachtige deel volgt een aaneenschakeling van brede groenstroken, parken en stadsbossen waarmee u flinke stukken over onverharde paden langs De Bronnen (een brede beek) en de Rijnbeek in het Burgemeester Bergerpark kuiert. Voordat u een korte blik op de Maas werpt maakt u eerste even kennis met het romantische Wilhelminapark. Zoals gebruikelijk met een Groene Wissel-stadswandeling wordt de route afgesloten met een leuke tour door de oude binnenstad met z'n vele supergezellige terrasjes op de Markt (met het fraaie Stadhuis), de Geldersepoort, de Oude Markt en de Kwartelenmarkt. Voordat u de trein induikt kunt u nog een bezoek brengen aan het Limburgs Museum en/of naar eigen inzicht een wandeling maken door het fraaie Julianapark. Door de bossen en langs de beken wandelt u relatief veel over onverharde paden en maakt u een enkele keer een klimmetje. Het is daarom een goed idee stevige wandelschoenen aan te trekken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Een hotspot voor locomotief fans

Gerrit-Jan, 12-04-2019

Na een bezoek aan het Limburgs museum voor een machtig mooie tentoonstelling van Evert Thielen (Zoek uitzending gemist Ivo Niehe) hebben we deze GW gelopen. Het eerste stuk is een paradijs blijkbaar voor het spotten van locomotieven die met zwaar materieel door dit stadje denderen. Er stonden een aantal gasten foto's te maken.. De wandeling is een aardige stadwissel. Foutloos zoals we het van Bart gewend zijn. Het werd eigenlijk pas echt aardig toen we in het leuke centrum kwamen met een aantal mooie oude panden en de rivier de Maas. Het was een leuk tijdverdrijf deze wandeling maar niet meer dan dat.

Venlo: een aardige groen-blauwe rondgang

René van Doorn, 22-05-2014

Deze week met warm, zonnig weer deze stadswissel gelopen. Ook bij deze wandeling worden meerdere leuke groen-blauwe passages aan elkaar geknoopt. En ook hier aan het eind een aardige slinger door de binnenstad. Molenbeek, Bronnen, Hellingbosrandpad en Rijnbeek dragen met verve deze charmante rondgang. Sommige tussenliggende passages zijn wat taai, maar de architectuur van welstandig Venlo-Zuid en de kleine binnenstad bieden afdoende tegenwicht. Tussenstops bij de Bovenste Molen en in het terrasrijke centrum zijn absolute aanraders. De routebeschrijving laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Jammer overigens dat Venlo zo weinig met de Maas 'doet'.

Venlo, diverse beken en centrum

Josephine, 04-05-2014

Een mooie gevarieerde wandeling zowel door de natuur -langs de prachtige beken- als door het centrum. Het was die dag erg druk in de stad vanwege de Dag van de Arbeid. Aan de routebeschrijving hoef ik niets aan toe te voegen!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Preuf en Praotlokaal De Klep

Keizerstraat 13

5911 JW Venlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info