Groene Wissel 162: Venlo

Stille Duitse bossen

Groene Wissel Venlo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Venlo

 • Startadres:

  station Venlo
  Stationsplein 1
  5913 AA Venlo

 • Coördinaten:

  51°21’53” N   6°10’19” E

Voordat u van de rust van de Duitse bossen gaat genieten, wandelt u eerst door het centrum, een Rosarium, langs groene singels en door een moderne woonwijk naar de buitenkant van de stad. Vandaar maakt u een prachtige boswandeling door de grensbossen; u wandelt regelmatig over nauwelijks belopen, superstille bospaden en komt onderweg langs horeca Bauerncafé Mayhof (alleen op zon- en feestdagen geopend). Het laatste stukje wandelt u door een smal bos langs een bosdal met een beekje.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jeroen Bezemer

Bart van der Schagt, 07-10-2018

Als die boom is weggehaald, zal dat pad weer goed te volgen zijn. Zo niet, dan lees ik dat hier graag. Alvast bedankt!

Stil en verwilderd

Jeroen Bezemer, 06-10-2018

Met dit prachtige nazomer weer deze wandeling gemaakt. Mooie omgeving, afwisselend, maar geen topper. Ook even een opmerking over de route : Op het verste punt, bij de brandkraan en het picknickbankje is er een grote boom levend over het pad terecht gekomen, en het pad onbegaanbaar. Hier lopen ondertussen wat scharrelpaadjes tussen de tankwallen door. Alleen met de gpx-track konden we het juiste pad terug vinden, maar moesten nog even in de tekst zoeken waar we uitgekomen waren: na sla nergens rechtsaf... Misschien even een andere route verzinnen? Het laatste stuk langs het station is saai en moeizaam na de kuitenbijtertjes in het bos langs het spoor.

Herfst 2016

Ad van Son, 08-10-2016

Net de Groen wissel gelopen. In de herfst is het rosarium natuurlijk niet meer geweldig in bloei. Bij de delen door de bossen zie je dat de herfst echt begonnen is. Raakte de kluts even kwijt in Venlo. Suggestie: i.p.v (achter het Stadhuis hier LA plein met terrasjes) RA (Lomstraat) vervangen door '(achter het Stadhuis bij plein met terrasjes (links)) RA (Lomstraat) Na 4 is 'het nauwelijks belopen lang grassig karrespoor tot de kruising overwoekerd door braamstruiken bijna niet te belopen. Beter lijkt mij 'Asfaltweg links en kruising rechts' zodat je verderop kom je dan weer op de route

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Preuf en Praotlokaal De Klep

Keizerstraat 13

5911 JW Venlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info