Groene Wissel 302: Vierhouten

Vierhouterbos en Elspeetse Heide

Groene Wissel Vierhouten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Vierhouten

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Vierhouten
  Ganzenakkers
  Vierhouten

 • Coördinaten:

  52°19’51” N   5°49’33” E

Wat zult u genieten van deze prachtige, sfeervolle bos- en heidewandeling! Na de overvloedige horeca van Vierhouten wandelt u (ver uit de buurt van de hier rijkelijk aanwezige wandelroutes) over de meest stille bospaden en -wegen die de routemaker maar kon vinden dwars door het geweldig mooie Vierhouterbos en langs het Veluwse dorp Elspeet naar de immense Elspeetse heide. Ook daar is het toppie, letterlijk: door de hoogteverschillen zijn de uitzichten over die heide adembenemend. Na een prachtig bosrandpad moet u zich even tandenknarsend tussen de campings doorwurmen en komt dan weer uit bij de bushalte in Vierhouten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Klopt als een bus!

Lineke, 04-01-2019

Vandaag deze Groene Wissel gelopen, gestart vanaf het parkeerplaatsje aan de Schapendrift, Elspeet, ook een prima startpunt. De route goed kunnen vinden en de afstand klopte ook precies, fijn hoor. Het is een afwisselende tocht met veel verschillende bomen en landschappen.

Prachtige route

Marnie, 15-10-2018

We hebben enorm genoten van deze prachtige route! Heel goed beschreven, we zijn echt overal goed gelopen al hadden we wel de gps route bij de hand om af en toe te controleren. Het laatste stuk is wel een zwaarder stuk door het zand.

Goed beschreven

Robert Wegert, 27-08-2018

Ik ben een fan van groene wissels. goede tot uitstekende beschrijvingen, mooie natuur en prachtige wandelingen. Deze wandelingen was daarop geen uitzondering. Mijn complimenten! De laatste 3 kilometer van de wandeling was overigens wel even doorbijten, omdat dit stuk ging over ruiterpaden met, niet alleen hier en daar, wat rul zand. Goed voor je conditie!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info