Groene Wissel 226: Vlaardingen-Centrum

Het Broekpolderbos

Groene Wissel Vlaardingen-Centrum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Vlaardingen

 • Startadres:

  metrostation Vlaardingen Centrum
  Parallelweg 82
  3131 DH Vlaardingen

 • Coördinaten:

  51°54’12” N   4°20’40” E

Langs de haven en door het oude centrum en het Oranjepark wandelt u de stad uit naar de Vlaardingervaart met daarlangs prachtige wandelpaden. Daarna begint uw ontdekking van de bossen van de voormalige Brouckpolder: over stille graspaden door open vlaktes en intieme slingerpaden door hoge populierenbossen leert u dit veelzijdige en zeer afwisselende grote natuurgebied kennen. Eenmaal weer aan de stadsrand wandelt door flinke groenstroken, het Marnixplantsoen en over de Maassluissedijk de oude binnenstad weer in. Vandaar bent u met een kwartiertje bij het station. Liefhebbers van slingerende modderpaadjes zullen na een natte periode volop aan hun trekken komen…

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vlaardingen Centrum: metro op Hoekse Lijn

Bart van der Schagt, 14-08-2017

Door diverse tegenvallers gaat de metro op de Hoekse Lijn (Schiedam - Hoek van Holland) i.p.v. september 2017 pas vanaf februari 2018 rijden. Tot die tijd zijn de NS-stations met vervangend busvervoer van de RET te bereiken.

Bus en daarna metro op Hoekse Lijn

Bart van der Schagt, 19-02-2017

Per 01 april 2017 (nee, dat is geen grap!) rijdt NS niet meer met treinen tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. In het najaar van 2017 gaat de RET op dit traject met metro's rijden. In de tussentijd verzorgt de RET vervangend busvervoer. De huidige 'Groene Wissel-stations' blijven wel bestaan, maar zullen er wel heel anders uit gaan zien.

Routebeschrijving bijgewerkt.

Bart van der Schagt, 05-05-2014

Vandaag op de OV-mountainbike de route aan een grondige inspectie onderworpen en de routebeschrijving helemaal bijgewerkt. Toch zijn er nog twee hindernissen: zowel de stad uit als in zijn twee paden vanwege werkzaamheden tot eind juni 2014 afgesloten. Heeft u de topografische wandelkaart van Wandelzoekpagina bij u, dan kunt u deze twee hindernissen makkelijk omzeilen (zie ook de reacties hierover). In het andere geval doet u er beter aan deze route pas vanaf juli 2014 te lopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info