Groene Wissel 226: Vlaardingen Centrum

Het Broekpolderbos

Groene Wissel Vlaardingen Centrum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Vlaardingen

 • Startadres:

  metrostation Vlaardingen Centrum
  Parallelweg 82
  3131 DH Vlaardingen

 • Coördinaten:

  51°54’12” N   4°20’40” E

Langs de haven en door het oude centrum en het Oranjepark wandelt u de stad uit naar de Vlaardingervaart met daarlangs prachtige wandelpaden. Daarna begint uw ontdekking van de bossen van de voormalige Brouckpolder: over stille graspaden door open vlaktes en intieme slingerpaden door hoge populierenbossen leert u dit veelzijdige en zeer afwisselende grote natuurgebied kennen. Eenmaal weer aan de stadsrand wandelt door flinke groenstroken, het Marnixplantsoen en over de Maassluissedijk de oude binnenstad weer in. Vandaar bent u met een kwartiertje bij het metrostation. Liefhebbers van slingerende modderpaadjes zullen na een natte periode volop aan hun trekken komen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Kwaliteit routebeschrijving matig

Wim Alsemgeest, 10-12-2020

Vooropgesteld; de route is zeer de moeite waard, een mooie mix van een stads- en een natuurwandeling. De oude binnenstad barst van de prachtigste panden en de 'wilde' en 'ruige' natuur is heerlijk om doorheen te struinen. Ik ken deze omgeving redelijk goed, woon op ± 15 km afstand, en heb daar al veel gewandeld dus het lukte me wel de route in zijn geheel te lopen. Enkel aan de routebeschrijving schort (inmiddels) veel. Straat- en padnamen die niet juist zijn en onduidelijke en onjuiste routeaanwijzingen. Ook beschreven gebiedselementen die er niet zijn en verwarrende aanvullende teksten. Dit laatste door de maker waarschijnlijk goed bedoeld maar vaak is het juist beter om niet teveel 'ballasttekst' in je routebeschrijving op te nemen. Ik adviseer de wandelaars die deze route willen lopen om in ieder geval een topokaart mee te nemen, daar heb je dan wat extra houvast aan. Ik overweeg deze wandeling nog eens te lopen en dan de beschrijving te updaten. De route is het waard.

Vlaardingen Centrum: metro op Hoekse Lijn

Bart van der Schagt, 14-08-2017

Door diverse tegenvallers gaat de metro op de Hoekse Lijn (Schiedam - Hoek van Holland) i.p.v. september 2017 pas vanaf februari 2018 rijden. Tot die tijd zijn de NS-stations met vervangend busvervoer van de RET te bereiken.

Bus en daarna metro op Hoekse Lijn

Bart van der Schagt, 19-02-2017

Per 01 april 2017 (nee, dat is geen grap!) rijdt NS niet meer met treinen tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. In het najaar van 2017 gaat de RET op dit traject met metro's rijden. In de tussentijd verzorgt de RET vervangend busvervoer. De huidige 'Groene Wissel-stations' blijven wel bestaan, maar zullen er wel heel anders uit gaan zien.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info