Groene Wissel 20: Vleuten

Utrechtse Veenweiden 1

Groene Wissel Vleuten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vleuten

 • Startadres:

  station Vleuten
  Stationsstraat 53
  3451 BW Vleuten

 • Coördinaten:

  52°6’10” N   5°0’26” E

Liefhebbers van weidse polderlandschappen met een rijke weidevogelstand zullen volop aan hun trekken komen. Na het imposante kasteel De Haar wandelt u over het Kortjaksepad en de Hollandse Kade dwars door de Utrechtse veenweiden naar De Putkop. Door het romantische Vijverbos en langs de Harmelerwaard weer naar het station. Er zitten een paar flinke rechte stukken in deze wandeling!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vervolg vorige reactie

Annette van Erkel, 27-04-2020

Bij punt 2 : ' let goed op, achter'n bankje linksaf....'. Dit bankje staat er niet meer, er staat wel een knooppunt paaltje! 'T kan haast niet mis ! Ook nog te vermelden dat op 'n weide bij 'n boerderij aan 't begin van de Hollandse Kade 'n tiental geiten met 'n LakenveLder tekening liepen. Heel bijzonder. Ik wist niet dat ook geiten met zo'n tekening bestaan.

De Hollandse Kade : 'n topper

Annette van Erkel, 25-04-2020

Voor de derde keer deze wandeling gelopen; voor't eerst in 't voorjaar. De mooiste delen van deze wandeling zijn vooral in het voorjaar prachtig: -De Hollandse Kade omzoomd met 't knal gele koolzaad. Deze kade zou je ook wel ' zwanen-boulevard' kunnen noemen. Zoveel zwanen op het nest, soms strak tegen 't wandelpad gemaakt. In sommige sloten en weilanden wel groepen van 'n stuk of 20 zwanen. - 't indrukwekkende kasteel de Haar met z'n landerijen; we zagen daar 6 fazanten op fladderen. Al dat lichte groen van die prachtige tuin. - net geboren eendjes en meerkoeten ; Helaas waren we al te laat voor de bloesem. Een enkele appelboom stond nog in bloei. De zg 'taaie' delen vallen reuze mee; niet al te veel verkeer, veulens en lammetjes in 't weiland.. mooie tuinen te bewonderen etc Prima wandeling , en dat onder de rook van Utrecht

Koffie aan het water

Caspar, 19-10-2017

Mooie wandeling, écht polderlandschap. Halverwege wordt het wokpaleis als koffiestop-suggestie gegeven, maar vlak daarvoor belandde ik bij Bed en Breakfast De Oude Rijn. Tussen de bomen van hun boomgaard en vlak aan het water genoten van een koffie. Een heerlijk plekje, aanrader! Verder vond ik die 'taaie 2km' aan het eind van de route inderdaad nogal taai: saai eigenlijk, en niet zo prettig lopen vanwege de vele auto's icm nauwelijks berm om in uit te wijken. Maar zal wel niet anders kunnen route-technisch gezien.. Verder de hele dag heerlijk gelopen!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info