Groene Wissel 20: Vleuten

Utrechtse Veenweiden 1

Groene Wissel Vleuten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vleuten

 • Startadres:

  station Vleuten
  Stationsstraat 53
  3451 BW Vleuten

 • Coördinaten:

  52°6’10” N   5°0’26” E

Liefhebbers van weidse polderlandschappen met een rijke weidevogelstand zullen volop aan hun trekken komen. Na het imposante kasteel De Haar wandelt u over het Kortjaksepad en de Hollandse Kade dwars door de Utrechtse veenweiden naar De Putkop. Door het romantische Vijverbos en langs de Harmelerwaard weer naar het station. Er zitten een paar flinke rechte stukken in deze wandeling!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mwah, weer zo'n typische NL wandeling die je voor de helft met de auto kunt doen.

Eric Claasen, 26-07-2020

Deze wandeling is ons slecht bevallen en zou het predikaat 'Groene Wissel' niet moeten dragen. OK, het is tussen de 10 en 20 km. en begint en eindigt bij hetzelfde station. Maar: Ruim de helft zou je met de auto ook prima kunnen doen; Zeker driekwart met de fiets; Zo'n 95 % is verhard en De omschrijving waarschuwt daar niet voor. Het leukste stukje is vanaf punt 2 (wel 10 minuten lopen op een echt wandelpad; van 1 tot Haarzuilens was ook wel OK. De rest....: zie hierboven. Ik snap dat dit niet aan de ontwerper ligt (hij kan er alleen duidelijk voor waarschuwen) maar aan lokaal beleid en het volledig ontbreken van wel leuke paden. Dus: geen aanrader wat ons betreft. Ondanks alles toch lekker 20 kilometer gelopen op een heerlijke dag.

Vervolg vorige reactie

Annette van Erkel, 27-04-2020

Bij punt 2 : ' let goed op, achter'n bankje linksaf....'. Dit bankje staat er niet meer, er staat wel een knooppunt paaltje! 'T kan haast niet mis ! Ook nog te vermelden dat op 'n weide bij 'n boerderij aan 't begin van de Hollandse Kade 'n tiental geiten met 'n LakenveLder tekening liepen. Heel bijzonder. Ik wist niet dat ook geiten met zo'n tekening bestaan.

De Hollandse Kade : 'n topper

Annette van Erkel, 25-04-2020

Voor de derde keer deze wandeling gelopen; voor't eerst in 't voorjaar. De mooiste delen van deze wandeling zijn vooral in het voorjaar prachtig: -De Hollandse Kade omzoomd met 't knal gele koolzaad. Deze kade zou je ook wel ' zwanen-boulevard' kunnen noemen. Zoveel zwanen op het nest, soms strak tegen 't wandelpad gemaakt. In sommige sloten en weilanden wel groepen van 'n stuk of 20 zwanen. - 't indrukwekkende kasteel de Haar met z'n landerijen; we zagen daar 6 fazanten op fladderen. Al dat lichte groen van die prachtige tuin. - net geboren eendjes en meerkoeten ; Helaas waren we al te laat voor de bloesem. Een enkele appelboom stond nog in bloei. De zg 'taaie' delen vallen reuze mee; niet al te veel verkeer, veulens en lammetjes in 't weiland.. mooie tuinen te bewonderen etc Prima wandeling , en dat onder de rook van Utrecht

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boomgaard De Oude Rijn

leidsestraatweg 81

3481 EW Harmelen

Koetshuis De Haar

Kasteellaan 1

3455 RR Haarzuilens

Parkrestaurant Anafora

Uilenboslaan 1

3451 GB Vleuten

Snackbar De Brouwerij

Odenveltlaan 2a

3451 ZN Vleuten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info