Groene Wissel 20: Vleuten

Utrechtse Veenweiden 1

Groene Wissel Vleuten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vleuten

 • Startadres:

  station Vleuten
  Stationsstraat 53
  3451 BW Vleuten

 • Coördinaten:

  52°6’10” N   5°0’26” E

Liefhebbers van weidse polderlandschappen met een rijke weidevogelstand zullen volop aan hun trekken komen. Na het imposante kasteel De Haar wandelt u over het Kortjaksepad en de Hollandse Kade dwars door de Utrechtse veenweiden naar De Putkop. Door het romantische Vijverbos en langs de Harmelerwaard weer naar het station. Er zitten een paar flinke rechte stukken in deze wandeling!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Koffie aan het water

Caspar, 19-10-2017

Mooie wandeling, écht polderlandschap. Halverwege wordt het wokpaleis als koffiestop-suggestie gegeven, maar vlak daarvoor belandde ik bij Bed en Breakfast De Oude Rijn. Tussen de bomen van hun boomgaard en vlak aan het water genoten van een koffie. Een heerlijk plekje, aanrader! Verder vond ik die 'taaie 2km' aan het eind van de route inderdaad nogal taai: saai eigenlijk, en niet zo prettig lopen vanwege de vele auto's icm nauwelijks berm om in uit te wijken. Maar zal wel niet anders kunnen route-technisch gezien.. Verder de hele dag heerlijk gelopen!

Viel mee

Yolanda, 11-03-2015

Zondag, een zonovergoten dag, deze wandeling gedaan. Ondanks de rechte stukken lekker gelopen. Ik denk alleen dat De Hollandse Kade in de zomer te druk is met wandelaars en fietsers, we moesten nu al geregeld opzij. Aan de andere kant is het wat Conny (hieronder) al zei: je hebt dan wel de begroeiing en ook de dieren in de weide. Wij kozen deze wandeling nu in de veronderstelling veel lammetjes te zien. De weilanden waren helaas nog leeg. We hadden de hoop al opgegeven tot we opeens op de laatste kilometers toch verschillende schapen met lammetjes tegenkwamen!

Suggestie laatste deel route

Nynke, 15-04-2012

Je kunt deze wandeling ook eindigen in Woerden. Vanaf Gerverscop - Leidsestraatweg kom je bij de Oude Rijn. Volg nu niet het fietspad onder het spoor door maar ga bij RA bij de eerste brug rechts en volg daarna het jaagpad langs de Oude Rijn tot in Woerden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info