Groene Wissel 416: Vlieland: Posthuys

Polders, Slikplaten, Strand, Bos en Eendenkooi

Groene Wissel Vlieland: Posthuys
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Vlieland

 • Startadres:

  bushalte Posthuys, Vlieland
  Postweg
  Vlieland

 • Coördinaten:

  53°16’6” N   4°58’12” E

Gelijk nadat u de bus bent uitgestapt, of bij het Posthuys uw (huur)fiets heeft gestald, wandelt u door de fantastische natuur van dit prachtige Waddeneiland. Het eerste deel gaat over een dijk met uitzicht over de slikplaten van de Waddenzee en de bijzonder vogelrijke Kroon's Polders, een beschermd natuurgebied waar u niet in mag maar wel regelmatig een spectaculair uitzicht over heeft. Daarna volgt een avontuurlijk, praktisch padloos stuk langs en deels over de buitendijkse slikplaten en gorzen. Hier en daar kuiert u langs een kreekje en moet daar misschien overheen stappen, het kan zijn dat daarvoor de schoenen even uit moeten. Over prachtige, met struiken omgeven slingerpaadjes door jonge duinen wandelt u naar en dan twee kilometer over een stuk strand waar het zelfs in het toeristenseizoen uitermate stil is. Het tweede deel gaat over grassige duinpaadjes en door een prachtig bos naar een oude eendenkooi waar u omheen kuiert. Na de duin-, gras- en struinpaden strak langs de Waddenzee gaat u over een stukje asfaltweg weer op weg naar het Posthuys. Ongeveer halverwege deze fraaie wandelroute komt u daar voor een pauze heel dicht langs.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Nu ook Oude Kooi en duinweg langs waddenzee

Kees en Elly Schout, 30-12-2017

Van deze GW-routebeschrijving door omstandigheden alleen de etappes 3 en 4 gelopen. Erg afwisselend, maar ook stil in dit jaargetijde. De routeverlenging met 3 km door de Oude Kooi en de duinrand langs de waddenzee is de moeite waard. Op het Oude Kooi terrein staat een bank aan de waterkant. Mooie plek om even de lunchpakketten op(en) te maken. Ons fotoverslag vindt u op photocws.jalbum.net in het album met de titel 'Visit Vlieland'.

Route verlengd

Bart van der Schagt, 07-09-2016

Deze toch al heel afwisselende en schitterende route is met ruim 3 kilometer verlengd. Over slingerende bosrand- en duinpaadjes breng je een bezoek aan een oude eendenkooi waar je een rondje omheen loopt. Daarna volgt over hoge duinrichel- en struinpaadjes een flink stuk langs de Waddenzee.

Dank je wel!

WG, 22-05-2014

Hartelijke groeten vanaf Vlieland, waar ik deze week onder schitterende omstandigheden de 2 GW's heb gelopen. Ben een fervent GW-loper en wil je mijn diepe complimenten geven. Ze kloppen gewoon altijd en zijn allemaal mooi. Dank je wel!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info