Groene Wissel 465: Vlissingen

Westerschelde, Strand, Nollebos en Havens

Groene Wissel Vlissingen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Vlissingen

 • Startadres:

  station Vlissingen
  Stationsplein 3
  4382 NN Vlissingen

 • Coördinaten:

  51°26’36” N   3°35’42” E

Na de imposante zeesluizen wandelt u langs de Westerschelde en de Oranjemolen naar de oude haven met daar gezellige horeca. Daarna kuiert u over een prachtige wandelboulevard bijna twee kilometer langs die Westerschelde naar het Nollebos, onderweg kunt u zelfs een flink stuk over het strand lopen. Na dat bos (met vele fraaie waterpartijen) wandelt u door een park, een groenstrook, een moderne woonwijk (met opvallende architectuur) en langs een paar grachten naar de oude binnenstad. Daar zult u genieten van de kerken, het moderne Stadhuis en het gezellige winkelcentrum. Na de Oostbeer (een restant uit de tijd van Napoleon) wandelt u weer langs de Westerschelde en over de sluizen naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route met een duidelijke kaart en leuke routebeschrijving

Rene, 20-10-2017

Wij hebben laatst route 465, Vlissingen van de Groene Stads Wissels gelopen, een prachtige route met een duidelijke kaart en leuke routebeschrijving.

Reactie op Dick Duineveld 2

Bart van der Schagt, 19-12-2016

Dick, bedankt voor je verbetersuggesties. Ik ga ze in de routebeschrijving verwerken!

Gevarieerde wandeling

Dick Duineveld, 18-12-2016

Vandaag in een wat mistig Zeeland deze wandeling gelopen. Een gevarieerde wandeling met een mooie mix van natuur en -leuke- stad. De routebeschrijving klopt, alleen bij punt twee vond ik het volgende verwarrend: 'Aan het eind van de boulevard (bij kiosk het Nollehoofd) naar rechts, op de Kenau Hasselaarstraat LA en 50m daarna op het 1e dalend zandpad LA het Nollebos in.' Wellicht beter zou zijn: 'Loop aan het eind van de boulevard door, rechts langs kiosk 'Brasserie BLVD' (naam is dus veranderd) en neem daarna het 1e dalend zandpad linksaf het Nollebos in.'

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info