Groene Wissel 515: Vlist

Bergvlietsekade, Vlist en Hollandse Polders

Groene Wissel Vlist
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Vlist

 • Startadres:

  bushalte Vlisterstee, Vlist
  West-Vlisterdijk
  Vlist

 • Coördinaten:

  51°58’31” N   4°49’19” E

Bent u een liefhebber van weidse Hollandse polderlandschappen, dan komt u met deze wandeling volledig aan uw trekken. Het eerste deel gaat over de zeer stille, bomen- en struikenrijke Bergvlietse kade. Daarover kuiert u maar liefst drie kilometer lang over intieme struinpaden, geniet van de vele doorkijkjes en gaat onderweg tweemaal middels een vlonder een stukje over de Bergvliet. Na dit prachtige traject opent zich het Hollandse polderlandschap voor u. De wandeling daardoorheen gaat (o.a. door de natuurgebieden Bilwijk en Hooge Boezem) over talrijke graswegen en -kaden, landwegen, een enkel fietspad en zelfs een dikke km padloos dwars door de weilanden. Zo nu en dan wandelt u over een lommerrijk fietspad langs de meanderende Vlist, een riviertje. Deze wandeling is minder geschikt voor liefhebbers van gebaande paden en wegen en strikt verboden voor honden. Alleen bij de start en aan het einde is er in Vlist horeca (De Vlisterstee), onderweg komt u niets tegen, tenzij u halverwege de tocht een flink stuk Haastrecht inloopt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vlist

Peter Baas, 09-09-2020

Wat een fijne afwisselende polder wandeling is dit ! Afgelopen week gelopen, alles was goed bijgehouden en de beschrijving klopt nog steeds als een bus. Aanrader voor polder liefhebbers !

Aat, 29 juli 2017

Aat van winkel, 29-07-2017

Ik heb deze route gister gelopen. Er was duidelijk gemaaid op een bepaald stuk, dus de route was weer prima te lopen. Prachtige tocht!

Reactie op Vreeswijk

Bart van der Schagt, 14-06-2017

Wat jammer nou van die hoge begroeiing. Hopelijk worden de paden binnenkort een keer gemaaid. Zo niet, dan hoor ik hier vanzelf de 'klachten' wel en ga voor een alternatief op pad.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Vlisterstee

West - Vlisterdijk 57

2855 AK Vlist

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info