Groene Wissel 427: Vogelenzang 2 (NH)

Wildspeuren in de duinen

Groene Wissel Vogelenzang 2 (NH)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Vogelenzang (NH)

 • Startadres:

  bushalte Bekslaan, Vogelenzang
  Vogelenzangseweg
  Vogelenzang

 • Coördinaten:

  52°19’33” N   4°34’44” E

Na de korte wandeling door het romantische Landgoed Huis te Vogelenzang gaat u een heuse gps-wildspeurtocht maken door het prachtige, beschermde natuurgebied Amsterdamse Waterleidingduinen. De honderden damherten, reeën en vossen worden in dit gebied niet bejaagd, de reden waarom ze voor u minder schuw zijn dan elders. Het wild is hier wandelaars gewend; soms kijken ze nauwelijks van u op en behoren passages van 30-50 meter niet tot de uitzonderingen. Een hele belevenis dus! De tocht gaat voor meer dan de helft over zelden door wandelaars belopen wild- en struinpaadjes. Omdat die paadjes vaak nauwelijks als zodanig herkenbaar zijn en door het wild weleens worden 'verlegd', volgt u met deze tocht geen routebeschrijving maar de gps-track op uw smartphone, outdoor-gps of met de wandelZapp van wandelzoekpagina. Met een beetje creativiteit kunt u de route al struinend ook vanaf de grote kaart hieronder volgen, neem dan minimaal een kompasje mee; deze zult u echt nodig hebben! Doet u dat niet, loop deze route dan alleen met zonnig weer, dan kunt u zich op de zon oriënteren.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Struinen

Yolanda, 02-10-2019

Gisteren deze pittige wandeling gelopen. Weer eens heel wat anders, bijna uitsluitend struinen door de duinen. Gps track klopt precies, maar bij een GW nog nooit anders meegemaakt! Na regenval is het hier en daar glad op de bemoste duinen dus voorzichtigheid geboden. Boshut Pannenland is op dinsdag gesloten.

Reactie op Eric Claasen

Bart van der Schagt, 29-07-2019

Eric, wil je aangeven waar in de tekst de wildroosters en afrasteringen eruit moeten? Anders kan ik dat niet verwijderen. Je kunt mailen aan: info@wandeleninbeeld.nl Alvast bedankt!

AWD: altijd goed!

Eric Claasen, 29-07-2019

Leuke wandeling (goed twee uur over gedaan) in onze 'achtertuin'. Ondanks de lange en uitgebreide poging alle paadjes goed aan te geven lukte het niet alles te lopen zoals de ontwerper bedoeld heeft. Gelukkig kennen we het gebied erg goed en hadden we zelfs voor de zekerheid onze GPS met de track geladen; daardoor kwam het eigenlijk toch helemaal goed. Waternet heeft de afgelopen jaren de wildroosters verwijderd en ook diverse afrasteringen; daardoor klopt de omschrijving niet helemaal meer. Als je het gebied niet kent zou ik voor de zekerheid toch maar een GPS met track meenemen. Door het warme en droge weer (en de toenemende drukte) zijn veel paadjes erg onduidelijk geworden. De kans op fout lopen is eigenlijk 100%.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boshut 't Panneland

Vogelenzangseduinweg 4

2114 AS Vogelenzang

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info