Groene Wissel 427: Vogelenzang 2 (NH)

Wildspeuren in de duinen

Groene Wissel Vogelenzang 2 (NH)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Vogelenzang (NH)

 • Startadres:

  bushalte Bekslaan, Vogelenzang
  Vogelenzangseweg
  Vogelenzang

 • Coördinaten:

  52°19’33” N   4°34’44” E

Na de korte wandeling door het romantische Landgoed Huis te Vogelenzang gaat u een heuse wildspeurtocht maken door het prachtige, beschermde natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De honderden damherten, reeën en vossen worden in dit gebied niet bejaagd, de reden waarom ze voor u aanzienlijk minder schuw zijn dan elders. Het wild is hier wandelaars gewend; soms kijken ze nauwelijks van u op en behoren passages van 30-50 meter niet tot de uitzonderingen. De tocht gaat voor meer dan de helft over zelden door wandelaars belopen wild- en struinpaadjes, soms moet u naar die paadjes zoeken. Raakt u het spoor bijster (dat kan in deze wilde natuur makkelijk gebeuren) dan zult u zelf op de op de volgende pagina groot afgedrukte kaart uw weg moeten zien te vinden naar het punt waar u de route weer kunt oppikken. Uit voorgaande blijkt wel dat deze tocht absoluut ongeschikt is voor wandelaars die van gebaande paden en wegen houden. Deze ultieme natuurbeleving is bij uitstek geschikt om met een gps-track (op een smartphone) te lopen, helemaal ideaal is het hiervoor de WandelZapp van Wandelzoekpagina te gebruiken. Maakt u liever geen gebruik van deze hightech navigatiemiddelen, neem dan minimaal een kompasje mee; deze zult u echt nodig hebben! Doet u ook dat niet, loop deze route dan alleen met zonnig weer, dan kunt u zich op de zon oriënteren.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie route

Annet An, 02-07-2017

Met de trein en bus er naar toe. Een verrassingstocht voor mij. De route met wandelzapp en kaartje ernaast gelopen. Wat een mooie tocht over de ongebaande paden en wat veel herten. We bleven dan ook vaak lang naar de beesten kijken. Wat een vogels in en langs het kanaal. Wat een rust, op de bewolkte zaterdagmiddag kwamen we amper nog iemand tegen. Dit gebied smaakt naar meer.

Reactie op Erna Terpstra

Bart van der Schagt, 31-03-2017

Erna, je hebt helemaal gelijk. In de inleiding geef ik aan deze route het liefst met gps te lopen. Vanaf papier kan het ook, maar dan ben je wel op jezelf aangewezen en moet je al struinend je weg zien te vinden. Dat is dan ook de bedoeling en je komt er altijd wel uit. Dat van die ANWB-paddenstoelen klopt niet, je bent met een verouderde routebeschrijving op pad gegaan. In de meest recente versie is dat aangepast.

Prachtig

Erna Terpstra, 31-03-2017

Een hele mooie route alleen via de route van dit blad is het niet te doen. De aanwijzingen bijv. Ap23405 zijn nergens te vinden. Bij punt 4 konden we de spoorstaaf niet vinden.En aan het einde van punt 4 staat Aan het einde op de klinkers bij Ap23404 RD. Dit kon niet We kwamen wel bij de klinkers en zijn toen maar rechts af gegaan het klinkerpad gevolgd. Maar zeker de moeite waard

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boshut 't Panneland

Vogelenzangseduinweg 4

2114 AS Vogelenzang

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info