Groene Wissel 417: Wedde

Stroomdal van de Ruiten-Aa

Groene Wissel Wedde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Wedde

 • Startadres:

  bushalte Schoolstraat, Wedde
  Hoofdweg
  Wedde

 • Coördinaten:

  53°4’7” N   7°4’27” E

Door het verstilde, halfopen coulisselandschap van Zuidoost-Groningen voert deze prachtige tocht u over vele slingerpaden door houtsingels, langs bloemrijke akker- en graslanden, bosranden en over de graspaden en graslandranden langs de vele watergangen die het brede stroomdal van de Ruiten-Aa rijk is. Die Ruiten-Aa (samen met de Mussel-Aa de Westerwoldse Aa vormend) is een beek van Ter Apel naar de Dollard. U wandelt in totaal ruim 5 km. langs het Veelerdiep, het Oude-Loo, de Mussel-Aa en de Ruiten-Aa. De graspaden, graswegen en graslandranden langs de watergangen en beken kunnen (vooral 's zomers) vrij ruig en na regenval flink nat zijn. Voor horeca moet u halverwege van de route af.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel Wedde, Groningen

Eduard Camping, 03-08-2020

Gister onder ideale en heerlijk zonnige omstandigheden deze 14 km gewandeld vanuit Wedde in het Westerwolde. Wat een schoonheid, wat een variatie en verrassingen in dit prachtige, voor ons totaal onbekende stuk van Nederland. Dit kan wel eens de mooiste wandeling zijn die we ooit in Nederland liepen! (en we wandelen best veel). Het is één grote aaneenschakeling van natuurgebieden waar je doorheen loopt, die momenteel een schitterend kleurenpalet vormen vanwege alle bloeiende planten, waarbij de kleur geel overheersend is.

Wedde

Remko Varkevisser, 06-05-2020

Vandaag, 6 mei, onder een stralend blauwe hemel - hé, toch een condensstreep - deze wandeling volgens GPS gelopen. Prachtige kant van Groningen!

Reactie op Jos Vink

Bart van der Schagt, 11-05-2018

Jos, bedankt voor de kaartcorrectie, ga ik aanpassen!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info