Groene Wissel 417: Wedde

Stroomdal van de Ruiten-Aa

Groene Wissel Wedde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Wedde

 • Startadres:

  bushalte Schoolstraat, Wedde
  Hoofdweg
  Wedde

 • Coördinaten:

  53°4’7” N   7°4’27” E

Door het verstilde, halfopen coulisselandschap van Zuidoost-Groningen voert deze prachtige tocht u over vele slingerpaden door houtsingels, langs bloemrijke akker- en graslanden, bosranden en over de graspaden en graslandranden langs de vele watergangen die het brede stroomdal van de Ruiten-Aa rijk is. Die Ruiten-Aa (samen met de Mussel-Aa de Westerwoldse Aa vormend) is een beek van Ter Apel naar de Dollard. U wandelt in totaal ruim 5 km. langs het Veelerdiep, het Oude-Loo, de Mussel-Aa en de Ruiten-Aa. De graspaden, graswegen en graslandranden langs de watergangen en beken kunnen (vooral 's zomers) vrij ruig en na regenval flink nat zijn. Voor horeca moet u halverwege van de route af.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wedde

Remko Varkevisser, 06-05-2020

Vandaag, 6 mei, onder een stralend blauwe hemel - hé, toch een condensstreep - deze wandeling volgens GPS gelopen. Prachtige kant van Groningen!

Reactie op Jos Vink

Bart van der Schagt, 11-05-2018

Jos, bedankt voor de kaartcorrectie, ga ik aanpassen!

Schitterend

Jos Vink, 10-05-2018

Op woensdag 9 mei deze wandeling gelopen. In deze tijd van het jaar is de natuur bijna overal mooi maar de omgeving van Wedde is echt top-natuur. De Ruiten Aa en de Mussel Aa waar deze wandeling langs kronkelt is prachtig. Bloeiende graslanden en meidoornstruiken. Ook leuk dat de wandeling voor een deel niet over gebaande paden gaat. Het pad langs de twee mooie riviertjes is hier en daar volledig afwezig. Echte struinnatuur dus. Niet geschikt voor de korte broek. en goed schoeisel is noodzakelijk. De route is uitstekend beschreven. Wel even opletten op de kaart (ook de download versie) is de afslag rechtsaf vanaf de Streekweg aan de verkeerde kant van de watergang ingetekend. Langs die kant is het pad niet begaanbaar. In de beschrijving (punt 3) staat. "Na 100 meter, vóór een watergang met stuw RA". Dit is juist.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info