Groene Wissel 132: Weesp

Weesp: Langs de Vecht en door de Polders

Groene Wissel Weesp
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Weesp

 • Startadres:

  station Weesp
  stationsplein 1
  1382 AD Weesp

 • Coördinaten:

  52°18’39” N   5°2’40” E

Zowel op de heen- als de terugweg wandelt u in Weesp langs de haven en door authentieke sfeervolle straatjes en steegjes, waar de bewoners graag (letterlijk) de bloemetjes buiten zetten. De bebouwing verlatend komt u langs twee schitterende korenmolens (waarvan er een met een molenwinkel) en kuiert over een doorgaans rustige asfaltweg een flink stuk langs de Vecht met de daarbij horende fraaie boerderijen. Daarna gaat u genieten van het weidse polderlandschap van de Aetsveldspolder. u wandelt daarin over een prachtige landweg weer naar de rand van Weesp en daarna door een parkje, de beloofde straatjes en steegjes, het gezellige centrum en langs de terrasjesrijke haven naar het NS-station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Veel auto's en glibberpartijen

Guus Kok, 30-12-2019

Vandaag deze wandeling gemaakt. Mooie tocht maar zeer gevaarlijk door het vele autoverkeer en racefiets verkeer op de weg langs de Vecht. Ik ben van mening dat ik bij een wandeling niets steeds uit hoef te moeten wijken in een gevaarlijke sterk dalende berm voor dergelijk verkeer. Een echt wandelpad was hier op zijn plaats geweest! Ik vind deze wandeling dan ook niet echt geschikt. Het pad in de polder was erg glibberig en het was steeds oppassen dat je niet uitgleed!

Blijft Prachtig

Erna Terpstra, 23-06-2019

Voor de 2e keer deze route gelopen, wat een prachtige stad met veel groen en gezelligheid. De route is heel duidelijk en er is heel veel te zien. Het weer was toch af en toe bewolkt en best wel een pittig windje maar we hebben genoten

Weer een puike route, Bart!

Heleen en Jos, 24-02-2019

Prachtig zonnig wandelweer en weer een puike route van Bart. Wij vinden het altijd zeer plezierig, begin en einde door een stadje en verder de omgeving daarvan. Weesp, ook weer zó genoten. Dank!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info