Groene Wissel 132: Weesp

Weesp: Langs de Vecht en door de Polders

Groene Wissel Weesp
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Weesp

 • Startadres:

  station Weesp
  stationsplein 1
  1382 AD Weesp

 • Coördinaten:

  52°18’39” N   5°2’40” E

Zowel op de heen- als de terugweg wandelt u in Weesp langs de haven en door authentieke sfeervolle straatjes en steegjes, waar de bewoners graag (letterlijk) de bloemetjes buiten zetten. De bebouwing verlatend komt u langs twee schitterende korenmolens (waarvan er een met een molenwinkel) en kuiert u over een doorgaans rustige asfaltweg een flink stuk langs de Vecht met de daarbij horende fraaie boerderijen. Daarna gaat u genieten van het weidse polderlandschap van de Aetsveldspolder. U wandelt daarin over een prachtige landweg weer naar de rand van Weesp en daarna door een parkje, de beloofde straatjes en steegjes, het gezellige centrum en langs de terrasjesrijke haven naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Hester Jansen-Hagedoorn, 18-11-2020

Hele duidelijke gedetailleerde routebeschrijving en afwisselende wandeling. Door het plaatsje Weesp, langs de Vecht en door de polder. Aanrader. Zelfs deels in de regen nog leuk!

Steegjes

Frits Schipper, 04-07-2020

Gelopen op maandag 29 juni 2020 Vanuit mijn vakantieadres in Kortenhoef ga ik op een leenfiets (de mijne stat bij de fietsenmaker i.v.m. een geknapte ketting) naar Weesp voor een wandeling langs de Vecht en door de Polder. Weesp blijkt een gezellig stadje te zijn met mooie kleine steegjes en aparte winkeltjes. Na deze steegjes langs een speelplek een haven en dan een paar kilometer lopen langs twee mooie molens en de Vecht. Van de Vecht zie je vaak niet veel omdat er allemaal woonboten liggen. Dan verlaten we de Vecht en lopen over het erf naar een smal graspaadje toe. Hier wandelend heb je mooie uitzichten aan de rechter- en linkerkant. Nu lopen we door het polderlandschap van de Aetsveldpolder. Heet is best wel mooi weer om te wandelen, maar hier kom ik niemand tegen. Na zo'n 3 km weer terug aan de rand van Weesp en maken we nog een mooi tochtje door de straatjes en steegjes van Weesp. Bij het station haal ik nog een verse kop koffie en ga dan toch ook nog even een vrijblijvende wandeling door Weesp maken.

Veel auto's en glibberpartijen

Guus Kok, 30-12-2019

Vandaag deze wandeling gemaakt. Mooie tocht maar zeer gevaarlijk door het vele autoverkeer en racefiets verkeer op de weg langs de Vecht. Ik ben van mening dat ik bij een wandeling niets steeds uit hoef te moeten wijken in een gevaarlijke sterk dalende berm voor dergelijk verkeer. Een echt wandelpad was hier op zijn plaats geweest! Ik vind deze wandeling dan ook niet echt geschikt. Het pad in de polder was erg glibberig en het was steeds oppassen dat je niet uitgleed!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info