Groene Wissel 411: Werkendam

Graspaden langs Kreken

Groene Wissel Werkendam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Werkendam

 • Startadres:

  bushalte Van Tienhoven van de Bogaardstraat, Werkendam
  Van Tienhoven van de Bogaardstraat
  Werkendam

 • Coördinaten:

  51°48’38” N   4°53’45” E

U reist met de bus of auto naar bushalte 'Van Tienhoven van de Bogaardstraat'. Raadpleeg OVR-reisinfo!
Wat zult u genieten van de kilometerslange (in voorjaar en zomer uitbundig bloemrijke) graspaden en -wegen langs de Bruine- en de Bakkerskil, twee prachtige kreken. Na het centrum geschampt te hebben wandelt u over een dijkje, door een parkje en ook even over asfalt naar de polders waar uw avontuur lang de kreken begint. Onderweg steekt u middels loopplanken (met leuning!) menig slootje over en verbaas u niet als wat schapen, pony’s of zelfs paarden even uw gezelschap zijn, de reden dat hier beslist geen honden mogen komen. Deze wandeling gaat voor ongeveer 1/4 deel over verharde paden en wegen. Onderweg komt u pas na 15 km langs horeca, die van de Fort Bakkerskil.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jos Grau

Bart van der Schagt, 28-08-2014

Jos, bedankt. Ik heb de routebeschrijving aangepast.

Wandeling 411 Werkendam

Jos Grau, 27-08-2014

Vandaag heb ik deze wandeling gedaan en genoten van de afwisseling en de mooie omgeving. Misschien is het een betere aanwijzing om bij knooppuntpaaltje 61 RA, geel 19 (de pijl wijst niet echt de goede kant op) toe te voegen 'Borchharenweg volgen'.

Heel mooi

Wan de Laar, 06-06-2014

Vandaag deze wandeling gelopen door een mooi en rustig gebied. De beschrijving is een prima aanvulling op de wandelknooppunten. Voor automobilisten is het parkeerterrein bij de sportvelden aan de Lange Wip 1, Werkendam, een handig startpunt, vlakbij de rotonde met knooppunt 61. En ook al komt Fort Bakkerskil laat in de wandeling, het is zeker een bezoekje waard. Alle complimenten voor de maker van deze wandeling, wiens productie zowel kwantitatief als kwalitatief op een buitengewoon hoog niveau ligt.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info