Groene Wissel 74: Winsum

Het Reitdiepdal

Groene Wissel Winsum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Winsum (Gr)

 • Startadres:

  station Winsum
  Stationsweg 18
  9951 BA Winsum

 • Coördinaten:

  53°19’46” N   6°31’7” E

Na het dorp Winsum (met vele prachtige huizen) wandelt u over rustige asfaltwegjes, een fietspad en een paar rustieke landwegen door het Reitdiepdal, behorend tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Onderweg leest u op de infopanelen wetenswaardigheden over dit boeiende landschap. Daarna via het bos van ‘t Hoge Land en langs de Mensingeweerster Loopdiep via Mensingeweer naar en door het centrum van Winsum. Wandelt u in oktober, dan een tasje meenemen voor de appels die u kunt rapen/plukken in de oude boomgaard van het bos van ‘t Hoge Land! Horeca is er alleen in Winsum!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Eric Claasen, 17-08-2019

Alweer een een mooie wandeling in Groningen. Er gaat niets boven Groningen klopt gewoon. Het weer werkte niet mee (echt zeiknat geregend) maar toch genoten van de wandeling! We kwamen weer helemaal opgedroogd aan, wel natte voeten overgehouden. Gewoon een prima wandeling: doen!

Reactie op CR

Bart van der Schagt, 01-03-2019

Bedankt voor het melden, ik pas de routebeschrijving aan.

Prachtige vergezichten

CR, 01-03-2019

We hebben op een zonnige dag in februari een prachtige tocht gewandeld, waarbij de stilte en de vergezichten ons erg aanspraken. Let wel op zodra je Mensingeweer nadert: de provinciale weg is verlegd, waardoor er nu een andere weg (via een fietstunnel) naar het aangegeven kruispunt in Mensingeweer gaat.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info