Groene Wissel 51: Wolfheze

Kasteel Doorwerth en de Wodanseiken

Groene Wissel Wolfheze
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

Voor de liefhebbers van volle, super afwisselende bossen en af en toe een stevige klim is deze wandeling het neusje van de zalm: u maakt een pittige wandeling door het sprengenbos van Wolfheze, de Bilderbergbossen, over de befaamde Italiaanseweg, langs Heveadorp en door landgoed Duno naar Kasteel Doorwerth. Na de koffiestop in het gezellige kasteelrestaurant klimt u naar de Cardanusbossen en wandelt over de Wolfhezerheide, langs de Heelsumsebeek en de unieke Wodanseiken naar het station. Denk eraan dat op dit station op zaterdag en op zon- en feestdagen slechts 1x per uur een trein stopt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Arjan Eggink

Bart van der Schagt, 27-12-2019

Bedankt voor je reactie. De route met geel/rood komt langs het hotel, dus misschien toch niet goed opgelet. wandelpaadjes hebben doorgaans geen straatnamen o.i.d. Bij dat kasteel moet je inderdaad wat goed opletten.

Prachtige wandeling!

Arjan Eggink, 27-12-2019

Vandaag hebben wij deze erg mooie wandeling gelopen. Prachtige omgeving en zeer afwisselende natuur. Helaas stuitten wij op 2 momenten op een onduidelijkheid op de route. De eerste keer betrof het laatste beschreven gedeelte onder puntje 1. Hoewel de routebeschrijving nauw werd gevolgd (incl. de rood/gele markering), kwamen wij helaas niet uit bij het hotel. Dit heeft ons minimaal 3 extra kilometers wandelen opgeleverd. De tweede keer betrof het routegedeelte vanaf Kasteel Doorwerth. Ook hier was ons niet geheel duidelijk op welke wijze exact gelopen moest worden. We hebben gegokt en uiteindelijk goed gegokt, maar we waren ons niet geheel zeker. Naar onze mening kan het zeker helpen, en dat geldt in principe voor elke wandeling, om iets vaker de naam van een weg of straat te vermelden. Soms kan een extra tekstregel of referentie al heel veel duidelijkheid geven. Voor de rest was het vandaag echt top. Geweldig lekker wandelweer met het zonnetje erbij.

Fijne wandeling

Barend, 29-08-2019

Vandaag, alleen deze wandeling gelopen. Heel gevarieerd en de route was weer prima op papier gezet. Volop genoten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info