Groene Wissel 51: Wolfheze

Kasteel Doorwerth en de Wodanseiken

Groene Wissel Wolfheze
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

Voor de liefhebbers van volle, super afwisselende bossen en af en toe een stevige klim is deze wandeling het neusje van de zalm: u maakt een pittige wandeling door het sprengenbos van Wolfheze, de Bilderbergbossen, over de befaamde Italiaanseweg, langs Heveadorp en door landgoed Duno naar Kasteel Doorwerth. Na de koffiestop in het gezellige kasteelrestaurant klimt u naar de Cardanusbossen en wandelt over de Wolfhezerheide, langs de Heelsumsebeek en de unieke Wodanseiken naar het station. Denk eraan dat op dit station op zaterdag en op zon- en feestdagen slechts 1x per uur een trein stopt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fijne wandeling

Barend, 29-08-2019

Vandaag, alleen deze wandeling gelopen. Heel gevarieerd en de route was weer prima op papier gezet. Volop genoten.

Heerlijke wandeling

Petra WL, 14-08-2019

Op 10-08-2019 met man deze route gelopen. We vonden het een heerlijke wandeling. Afwisselend. Mooie, gevarieerde bossen, met soms verrassende wandelpaden en lekkere klimmetjes. Leuk om door Heveadorp te lopen en natuurlijk ook even het infobord gelezen. Het zuidelijke deel, hoog op de stuwwal met uitzicht richting de rivier, vonden we bijzonder. Het kasteel, met uiteraard een bezoek aan het kasteelrestaurant, maakte voor ons de afwisseling compleet! De beschrijving was niet de meest heldere maar we kwamen er goed uit, in combinatie met de geprinte wandelkaart.

Prachtige wandeling

Willeke M, 09-03-2019

Al veel Groene Wissels gelopen en elke keer weer prachtig. De beschrijving is weer heel goed, en het kaartje erbij is ook handig. De wandeling is ook dit keer weer erg mooi. Ik begon bij Fletcherhotel Doorwerth, wat een prima start- en eindpunt is. Onderweg een verdiende pauze in het kasteel. Een echte aanrader dus!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info