Groene Wissel 51: Wolfheze

Kasteel Doorwerth en de Wodanseiken

Groene Wissel Wolfheze
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

Voor de liefhebbers van volle, super afwisselende bossen en af en toe een stevige klim is deze wandeling het neusje van de zalm: u maakt een pittige wandeling door het sprengenbos van Wolfheze, de Bilderbergbossen, over de befaamde Italiaanseweg, langs Heveadorp en door landgoed Duno naar Kasteel Doorwerth. Na de koffiestop in het gezellige kasteelrestaurant klimt u naar de Cardanusbossen en wandelt over de Wolfhezerheide, langs de Heelsumsebeek en de unieke Wodanseiken naar het station. Denk eraan dat op dit station op zaterdag en op zon- en feestdagen slechts 1x per uur een trein stopt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Henri Floor

Bart van der Schagt, 22-04-2020

Bedankt voor je reactie. Jouw voorstel neem ik niet over, daarvoor moet ik andere (m.i.) mooiere paden laten vervallen.

Voorgestelde aanpassing van de route door de route over het Duno plateau te laten lopen

Henri Floor, 18-04-2020

Op vrijdag 17 april 2020 liepen we deze wandeling. Het was een prachtige route met veel zonneschijn. Bij de finish konden we bij Restaurant & Pannenkoekenhuis De Tijd koffie drinken. Vanwege het coronavirus was het terras afgesloten maar aan de rand van het terras konden we de koffie bestellen en elders opdrinken. Wat ik jammer van deze route vind, is dat de route niet over het Duno plateau gaat. In de routebeschrijving staat de tekst 'op de 'rotonde' heel even RD, voor de bult RA, na 20m weer RA'. Om de route over het Duno plateau te lopen kan de tekst gewijzigd worden in ' op de 'rotonde' heel even RD, dan de bult rechts houden. de klinkerweg met 2 bochten naar rechts volgen. Voordat de weg weer naar rechts buigt LA'. Kijk ook bij de foto's.

Reactie op Arjan Eggink

Bart van der Schagt, 27-12-2019

Bedankt voor je reactie. De route met geel/rood komt langs het hotel, dus misschien toch niet goed opgelet. wandelpaadjes hebben doorgaans geen straatnamen o.i.d. Bij dat kasteel moet je inderdaad wat goed opletten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info