Groene Wissel 51: Wolfheze

Kasteel Doorwerth en de Wodanseiken

Groene Wissel Wolfheze
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

Voor de liefhebbers van volle, super afwisselende bossen en af en toe een stevige klim is deze wandeling het neusje van de zalm: u maakt een pittige wandeling door het sprengenbos van Wolfheze, de Bilderbergbossen, over de befaamde Italiaanseweg, langs Heveadorp en door landgoed Duno naar Kasteel Doorwerth. Na de koffiestop in het gezellige kasteelrestaurant klimt u naar de Cardanusbossen en wandelt over de Wolfhezerheide, langs de Heelsumsebeek en de unieke Wodanseiken naar het station. Denk eraan dat op dit station op zaterdag en op zon- en feestdagen slechts 1x per uur een trein stopt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Joop Zengerink

Bart van der Schagt, 18-11-2017

Vooral nu in de herfst is het met het vele blad op de grond heel goed opletten om op het goede padje te blijven, vooral in een bos met vele paadjes zoals bij deze route.

Twijfel

Joop Zengerink, 18-11-2017

dames / heren, Op 17 november deze schitterende route gewandeld. Bij het volgende punt, met nog 2 andere groepen enige twijfel; Bijna 200 meter na die tunnel schuin RA omhoog; boven scherp RA en dan het eerste paadje LA; er was twijfel of dit het smalle paadje LA was - (stond wel geen bordje, maar die verdwijnen vaak); mogelijk boven scherp RA en na 200 meter enz...... Zagen daar uiteraard wel het bordje Wolfheze. Ook 'bovenaan RA en op het hoge pad van de spreng rechts van u blijven lopen' Daalden wel af, maar niet via het recht stukje van bijna 100 meter. Kwamen wel langs de duizendjarige eik, maar volgens ons niet volgens de routebeschrijving. Hopen dit bij een volgende wandeling wel te vinden. Met vriendelijke groet, Annie en Joop Zengerink

GW51: kleine tijdelijke omleiding opgeheven

Bart van der Schagt, 26-09-2015

Vandaag op jacht geweest naar het pad met een hekje en vol gelegd met takken. Het hele traject langs de sprengen nagelopen en niets kunnen vinden. Dus de route kan probleemloos gelopen worden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info