Groene Wissel 199: Workum 1

Friese Wateren

Groene Wissel Workum 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  24 km

 • Startplaats:

  Workum

 • Startadres:

  station Workum
  Parallelweg 4
  8711 CH Workum

 • Coördinaten:

  52°58’19” N   5°27’22” E

Bent u een liefhebber van het weidse Friese landschap en de meren, dan is deze flinke tippel u op het lijf geschreven. Over autoluwe boerenwegjes en fietspaden wandelt u door de Workumermeerpolder via het dorpje Parrega en het gehucht Greonterp (met unieke klokkentoren) naar het grote Oudegaaster- en Vlakke Brekkemeer. U wandelt daarlangs over een fietspad met grasstrook van 3½ kilometer lang en geniet onderweg ook van het natuurschoon van het daar grotendeels naastliggende weidevogelreservaat De Rijp. Na een blik op het schattige kerkje van Nijhuizum wandelt u met een uur (eventueel via het horecarijke centrum) naar het station. Deze wandeling gaat bijna geheel over verharde paden en wegen, dat zijn meestal autoluwe boerenwegjes, fietspaden met grasstroken en een enkele keer een (soms drukke) weg. Na Workum onderweg geen horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Wandeling Workum 24 km

Rients Turkstra, 01-02-2021

We vonden het een hele mooie route, die we gisteren de laatste dag van januari liepen. Het was prachtig winterweer, zonnetje scheen, dan lijkt alles zo mooi! Leuk door dorpjes als Parrega, Groenterp, Nijehuzum. 3,5 km langs het water waar soms wel 2 meter van was bevroren. Alles was op asfalt, dat loopt moeilijker dan in gras, zand. Door het mooie weer ook veel mensen onderweg!

Wind

Heleen de roode, 14-10-2012

tijdens deze wandeling hebben we veel wind gehad, naruurlijk omdat we geen enkele beschutting hadden. spoarzicht in workum is meestal dicht zo bleek dus nu ook. gelukkig is er in workum zelf voldoende horeca. we zijn ietsje van de route afgeweken door na de spoorbrug even langs de molen naar oudega voor een ectra koffie stop (ca 3km )te lopen en weer terug. het pad langs de brekken was druk met fietsers dus uitkijken. wederom een fraai wissel wandeling! helaas gaat de trein maar eens in het uur.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info