Groene Wissel 421: Woudrichem

Langs de Afgedamde Maas

Groene Wissel Woudrichem
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Woudrichem

 • Startadres:

  bushalte Het Rondeel, Woudrichem
  't Rond
  Woudrichem

 • Coördinaten:

  51°48’37” N   4°59’00” E

Na de leuke wandeling door een park, over de stadswallen en dwars door het pittoreske, horecarijke centrum van dit schitterende, historische vestingstadje maakt u een heerlijke wandeling over de dijken langs de Afgedamde Maas. Onderweg kuiert u over graspaden door de Struikwaard en langs het kerkje van Giessen. Het tweede deel van de route komt door het parkachtige Almbos ten zuiden van Giessen, langs een fort en de historische waterpomp van het dorpje Uitwijk. Door het weidse polderlandschap wandelt u weer naar de bushalte. Deze route gaat grotendeels over verharde paden en wegen, de laatste twee daarvan zijn lang en recht; daar moet u wel tegen kunnen. Op die van Woudrichem na komt u al na een paar kilometer in het Brabantse Rijswijk langs horeca, daarna is het uit met de pret.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Heleen en Jos

Bart van der Schagt, 16-07-2018

Bedankt voor jullie aanvullingen, ga ik in de routebeschrijving verwerken.

Genoten!

Heleen en Jos, 15-07-2018

Een zon-overgoten zondag. Vroeg op pad, want het zou warm worden en dat werd het ook. Heerlijk was de schaduw van het Almbos en het eerste stuk van de Lageweg. Weinig wind, zelfs op de dijk. Maar oh wat hebben we genoten van deze route! En gelukkig hadden we voldoende water bij ons. Aan het einde bij het tank-station een heerlijk koud blikje fris gekocht. De route was moeiteloos te volgen, maar voor de precisie twee dingetjes: Alinea 1: Lantaarnpaal 22 = lantaarnpaal 24. (Maar dat wijst zich vanzelf .) Alinea 3: Knuppelbrugje is er niet meer. Er is daar grind gelegd en je ziet vanzelf het draaihekje. Dus geen gezoek meer in de zomer. Routemaker(s), bedankt!

Groene Wissel Woudrichem

Jerry van Rekom, 22-02-2015

Prachtige wandeling, maar zou beter andersom gelopen kunnen worden. Laatste stuk is nu minder mooi, terwijl het begin prachtig is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info