Groene Wissel 7: Zandvoort

Duinen, strand en zee

Groene Wissel Zandvoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Zandvoort (NH)

 • Startadres:

  station Zandvoort aan Zee
  Stationsplein 6
  2041 AB Zandvoort

 • Coördinaten:

  52°22’34” N   4°31’51” E

Eerst kuiert u door een paar authentieke Zandvoortse straten met karakteristieke huizen. Daarna maakt u een prachtige, zeer afwisselende wandeling door het fraaie en rustige noordelijke deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bij de ingang daarvan koopt u een duinkaartje. In dit gebied komt u langs een uitgestrekt duinmeer met een grote aalscholverkolonie. Open duingebieden worden afgewisseld met stille bossen. Op rustige dagen is de kans wild (vossen, damherten en reeën) te zien heel groot. Op de terugweg wandelt u langs de zee over een stukje naaktstrand, dus 's zomers daar niet schrikken van de blote zoogdieren.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Voor hertenliefhebbers

Mariëlle van Merwijk, 18-09-2018

Deze wandeling op een doordeweekse dag gemaakt. En ik ben heel veel herten tegen gekomen. Prachtige natuur! En een heerlijke afsluiting om door het zeewater te lopen. Een echte aanrader dus.

Reactie op Sarah-mie luyckx

Bart van der Schagt, 23-08-2018

Ik denk dat je de volgorde verkeerd hebt gelezen of aangehouden: éérst moet je na 1km op de 1e grassige duinweg LA (kan niet missen, kwestie van daar heel goed opletten!), 100m daarna zie je links die waterput (een korte zwarte pijp met een nummer erop). Mocht die pijp daar niet meer zijn of niet meer zichtbaar zijn, dan hoor ik dat hier graag.

Zandvoortroute 007

Sarah-mie luyckx, 23-08-2018

Een prachtige route door een heel bijzonder gebied, maar al bij punt 2 gingen we even de mist in. Bij waterput 24H716, waar je links zou moeten, konden mijn vriend en ik geen pad vinden. Ook niet na lang zoeken. Zo liepen we het stuk door het bos mis. Verderop kwamen we andere wandelaars tegen die deze Groene Wissel al een keer hadden gelopen, en ook daar het spoor bijster raakte. Maar verder niks dan lof!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Pannenkoekenhuis De Duinrand

Zandvoortselaan 130a

2042 XC Zandvoort

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info