Groene Wissel 532: Zeewolde, Harderhaven

Avontuurlijk Harderbos

Groene Wissel Zeewolde, Harderhaven
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zeewolde

 • Startadres:

  bushalte Harderhaven, Zeewolde
  Knardijk
  Zeewolde, Harderhaven

 • Coördinaten:

  52°21’58” N   5°36’31” E

Avontuurlijk is het Harderbos zeker: over een hangbrugje, knuppelpaden en tweemaal met een trekvlot steekt u kleine moerassen over (ligt daar 's winter ijs op dan zijn die vlotjes niet te bedienen, de routebeschrijving leidt u dan over alternatieve paden). Daarna volgt een 'spannende' tocht door het Hans amp; Grietjebos, het Heksenbos en het Dwaalbos. Het middendeel van de wandeling komt door de uiterst stille jonge bossen in het noordoostelijk deel van dit bosgebied, u kuiert daar over talrijke graspaden langs prachtige, vogelrijke waterpartijen en rietlanden. Daarna wandelt u over rustige fietspaden en over de dijk langs het Veluwemeer (met een strand) weer naar de bushalte. Bij de bushalte is de Harderhavenhoreca en onderweg komt u halverwege langs Pannenkoekenhuis Hans amp; Grietje. Dit prachtige bosgebied is aangelegd op de vette klei van de voormalige Zuiderzee, na een natte periode zijn stevige schoenen met een voldoende diepe profielzool een absolute noodzaak. Om u in de uitgestrekte, stille bossen niet te laten verdwalen zijn de richtingveranderingen gedetailleerd beschreven en is daardoor de tekst misschien wat langer dan de meer ervaren wandelaar lief is.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Titia Dijkstra

Bart van der Schagt, 07-05-2017

Titia, bedankt voor het melden. Pas zodra wandelaars na jou ook melden moeite te hebben met de door jou niet gevonden paden, ga ik de route nalopen en eventueel aanpassen.

Hele mooie wandeling - routebeschrijving heeft update nodig

Titia Dijkstra, 07-05-2017

De wandeling gemaakt op een mooie lentedag. Hele mooie wandeling. Wij vonden echter de beschrijving alleen duidelijk tussen het eerste knuppelpad en het restaurant. Voor het eerste knuppelpad mogelijk wat veranderd in de natuur. In het laatste deel lukte het ons niet op het juiste punt terug het bos in te gaan - te veel keuzes die op elkaar leken. Overigens wel makkelijk een goede weg te vinden, zonder op de route te zitten - dus vrijwel geen last van gehad, mogelijk wel 1 km verder gelopen.

Weldadige rust en uitstekende routebeschrijving

Frederiek, 05-05-2016

Deze wandeling gemaakt op een stralende, zomerse lentedag. De routebeschrijving is uitstekend. Afgezien van de omgeving van het Pannenkoekenhuis (druk) en Landal Waterparc (erg druk) was er een weldadige rust met vogelgeluiden, bloemen en mooie uitzichten op het water.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Sternweg 2A

3898 LJ Zeewolde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info